Lægemangel: Sygeplejersker i Thisted kræver handling

I et åben brev forsøger sygeplejersker at råbe politikerne op for at sikre bevarelsen af sygehuset i Thisted.

- I er nødt til hurtigt at finde en bæredygtig løsning for vores sygehus!

Sådan lyder opfordringen fra sygeplejerskerne på sygehuset i Thisted i et bekymringsbrev til politikerne i Region Nordjylland.

Sygeplejerskerne vil på den måde give udtryk for deres frustrationer og skubbe til den politiske beslutningsproces.

Det er sygeplejerskernes og radiografernes tillidsrepræsentanter på sygehuset i Thisted, der nu sammen har skrevet et åbent brev til politikerne i forretningsudvalget i Region Nordjylland.

- Det, der er vigtigt, er at vi arbejder på en løsning nu, men også at vi arbejder på en stabil løsning fremadrettet, så vi kan blive ved med, som vi har nu, at have et godt og stabilt akutsygehus, som vi har her i Thisted, siger fællestillidsmand for sygeplejerskerne på sygehuset i Thisted Helle Eriksen .

Politikerne har hørt alarmklokkerne og er klar over, at det er nu, der skal handles.

- Det er et krav herfra, at vi får den kirurgiske akutte modtagelse til at fungere fra først på efteråret, og hvordan kommer det til at ske?
Det kommer til at ske ved, at vi får nogle vikarer og ved at sige til de kirurger, der er på Aalborg sygehus, at I må gå ned og tage nogle vagter på Thisted Sygehus, siger Peter Therkildsen fra Venstre.

Bente Bang fra Socialdemokraterne sidder også i forretningsudvalget og har tidligere selv arbejdet 30 år på sygehuset.

- Jeg vil gerne både have knæer og hofter tilbage og håndkirurgi, og øjenafdeling vil jeg gerne have tilbage, og der er mange ting brok og åreknuder. De kan ligeså godt køre hertil fra Frederikshavn til Thisted, som de kan køre fra Thisted til Frederikshavn, siger Bente Bang.

Politikerne i Region Nordjylland mødes på tirsdag, hvor Sygehuset i Thisted er på dagsordenen. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.