Så er Tican solgt

Underskrifterne er sat - og det betyder, at Thisted-slagteriet Tican nu er ejet af en tysk slagterigigant.

Tican er solgt til tyske Tönnies. Det ligger fast, efter salget blev endeligt underskrevet i dag. 

Det er den såkaldte "koteletkejser" Clemens Tönnies, der står bag den tyske virksomhed, og han har over 8000 medarbejdere under sig. Han er desuden formand for fodboldklubben Shalke 04 og en god ven af Vladimir Putin.

Og nu vil milliardæren pumpe penge i Tican - i første omgang et kølehus til 100 millioner kroner i Thisted.

- Det betyder, at det er en langsigtet investering - de kommer ikke bare for at skære ned, tværtimod ser de nogle muligheder for at gøre forretningen rentabel, tolker Ole Krohn, som er finansanalytiker hos TV 2. 

Det danske marked slog ellers en ordentlig koldbøtte, da konkurrencemyndighederne sidste år stod i vejen for en dansk fusion mellem Tican og Danish Crown. Med det tyske opkøb er en af Thisted Kommunes største arbejdspladser nu på tyske hænder - og det har perspektiver, vurderer Ole Krohn. 

- Det, de siger, er, at de meget gerne vil øge slagtekapaciteten med op mod 30 %. Så min vurdering er, at der godt kan falde nogle ekstra arbejdspladser af, siger han. 

Tönnies er Europas næst største svineslagteri - kun Danish Crown er større. Se hele interviewet med Ole Krohn i artikelvideoen. 

 

1:37