Rekord i antallet af juleøl: Den bedste er fra Thisted

Aldrig før har der været så mange danske julebryg at vælge imellem. Landets bedste kommer i år fra Thisted Bryghus.

De danske bryggerier har i år lavet 380 forskellige julebryg, og det er ny rekord. Ifølge en analyse lavet af Beerticker for Bryggeriforeningen er der på ti år sket næsten en fordobling i udbuddet. Alene i 2019 er der kommet 90 nye julebryg i handlen, men samtidig er 86 julebryg gledet ud af markedet i år.

- Der er noget for enhver smag i de 380 julebryg, hvad enten man er til det forfriskende, søde eller bitre – eller til de mere tunge øl. Der er øl, der passer til enhver lejlighed i julemåneden – til firmafesten, julemiddagen eller julefrokosten – også hvis man skal køre i bil hjem bagefter, siger Niels Hald, der er direktør i Bryggeriforeningen i en pressemeddelelse.

Aldrig før har udbuddet af danske julebryg været så stort.
Aldrig før har udbuddet af danske julebryg været så stort.
Foto: Beerticker for Bryggeriforeningen

Den bedste juleøl er fra Thisted

Thisted Bryghus har i år et sortiment på 12 forskellige julebryg. En af dem er Skt. Gertrud. Den er netop blevet kåret som Danmarks bedste julebryg af Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster.

- Det er første gang nogensinde, en af vores juleøl vinder en pris, og det er vi selvfølgelig stolte af, siger brygmester Antoni Aagaard Madsen i en pressemeddelelse.

Det er stadig de velkendte juleøl som Tuborg Julebryg og Royal X-MAS, der bliver drukket flest af.

Ifølge Bryggeriforeningen, så er en julebryg defineret af, at navn eller etikette skal have relation til jul, eller øllen gennem lang tid har været kendt som en julebryg.

Sidste år søgte Thisted Bryghus øltester til julebryg.