Pernille har kun lavet is i tre år - nu har hun landets næstbedste ishus

Chokoladekurven i Thisted er kommet på podiet i konkurrencen om at blive Danmarks bedste ishus.

2:09
Hvert år bliver Danmarks bedste ishus kåret, og for første gang er et ishus her fra landsdelen med i top tre. Det ligger midt i gågaden i Thisted.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Pernille Tophus fører den ene skefuld cremede karamelfarvede masse efter den anden ned i det store bæger.

Så følger den klistrede, tykke karamel og til sidst skal kreationen på køl.

Isen bliver lavet på lokale råvarer med lidt hjælp fra Italien.

Chokolade-karamel isen er én af favoritterne - både blandt kunderne og dessertbutikken selv.

Chokolade-karamel isen én af favoritterne hos Chokoladekurven.

Tirsdag har Chokoladekurven vundet titlen som Danmarks næstbedste ishus gennem en konkurrence af OpdagDanmark, hvor tusindvis af ishungrende gæster har stemt på Chokoladekurven.

- Det er helt fantastisk. Vi har været oppe at køre, siger indehaver af Chokoladekurven, Pernille Tophus.

Relativt ny butik

Chokoladekurven har kun solgt den kolde dessert i tre år, men takket være lokale råvarer, italiensk inspiration og hjemmelavet håndværk er det lykkedes for thyboerne at ende som nummer to - kun overgået af ishuset Guf & Kugler i Nibe.

- Der er i hvert fald nogle, der godt kan lide det is, vi laver. Det er meget bekræftende, at der er så mange, der har haft lyst til at stemme på os, lyder det fra den glade ejer.

Hun fortæller, at Chokoladekurvens lille ismaskine har kørt på højtryk hver sommer, siden den første is blev langet over disken i 2020.

- Det næste bliver vist en større ismaskine. Den kører uafbrudt hele sommerperioden. Den kan næsten ikke følge med, siger hun med et smil.

Mere end smag

De gode is bliver blandt andet til på baggrund af økologisk letmæk fra Thise Mejeri. Derudover bruger ismageren ingredienser fra Italien, mens en italiener har hjulpet thyboerne med at forfine opskriften. 

- Når noget er hjemme- og frisklavet, så gør det noget ved isen. Det er mere blødt og lækkert, og der er mere smag i isen, forklarer Pernille Tophus.

Hos OpdagDanmark, der for syvende gang står bag kåringen af Danmarks Bedste Ishus, forklarer ansvarshavende redaktør Lau Starcke-Jensen, at det ikke alene er isen, der gør Chokoladekurven til landets næstbedste ishus.

- Et ishus består af historie, atmosfære og de mennesker, der er med til at drive stedet, forklarer han.

Hos Chokoladekurven sender Pernille Tophus en stor tak til lokalområdet, der har sendt hende og de ansatte foran konkurrenter fra hele landet.

Derfor håber hun også, at titlen ikke kun kommer Chokoladekurven til gode.

- Det betyder meget for lokalområdet. Nu har vi fået den her prik på iskortet. Jeg håber da, at mange har lyst til at kigge forbi, siger hun.