OPDATERING: 4-årig alvorligt kvæstet under udflugt

En 4-årig dreng er fortsat i kunstig koma efter at have fået en gren i hovedet. Ulykken skete på en gåtur med en børneinstitution.

Opdateret med specifikationer om drengens kvæstelser

En hyggelig udflugt i plantage- og parkområdet Christiansgave i Thisted blev forvandlet til en chokerende oplevelse for en gruppe børn og deres voksne ledsagere. Det oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.                    

Ulykken skete i mandags, da 17 børn i selskab med to pædagoger og en pædagogstuderende fra Hundborg Børnehus var på udflugt.

Da gruppen gik gennem Christiansgave omkring kl. 10, tog vinden til. Uheldigvis rev en enkelt gren sig løs fra trækronerne. Grenen ramte ved nedfaldet først den pædagogstuderende og derefter et af børnene - en fire-årig dreng.

quoteVi er frygtelig kede af og chokerede over, at et sådant uheld kan ske midt i Thisted.

Martin Kondrup Knudsen, chef for dagtilbud og PPR, Thisted Kommune

Slaget resulterede i en kraftig læsion for både den studerende og drengen, hvorfor lægehelikopteren fra Aalborg Universitetshospital blev tilkaldt.

Den fire-åriges forældre blev omgående orienteret, og faderen til drengen fløj med i lægehelikopteren, mens moderen selv kørte til Aalborg Universitetshospital.

Thisted Kommune oplyser onsdag formiddag til TV MIDTVEST, at man på hospitalet har kunnet konstatere, at drengen er voldsomt kvæstet med to kraniebrud, en hjernerystelse og en mindre hjerneblødning. Han er fortsat i kunstig koma. 

Den pædagogstuderende var efter uheldet indlagt på sygehuset i Thisted men blev udskrevet igen samme eftermiddag.

 - Vi er frygtelig kede af og chokerede over, at et sådant uheld kan ske midt i Thisted. Blæsten får en gren til at rive sig løs, og at den så netop rammer først en pædagogstuderende og så et af børnene, er sort uheld, skriver Martin Kondrup Knudsen chef for dagtilbud. Han fortsætter:

 - Vi følger situationen meget tæt, og har aktiveret vores pædagogiske psykologiske beredskab (PPR). Børnene såvel som pædagoger og den studerende fik krisehjælp samme eftermiddag.

 Drengen er fortsat indlagt på Aalborg Universitetshospital.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.