Ole bekæmpede depression: - Så kom lyset tilbage for enden af tunnellen

Ole Vestergaard Preetzmann Jensen kæmpede med en depression, men arbejde med trapper hjalp ham med at bekæmpe den et skridt ad gangen.

Han hedder Ole, og kollegerne kalder ham for Thys Ole Henriksen, fordi han er firmaets positive mand, der gør andre glade med sine lune bemærkninger.

quoteJeg havde gået hjemme et års tid med en pokkers depression

Ole Vestergaard Preetzmann Jensen, produktionsmedarbejder, BV Trappen A/S

Men sådan var det ikke, da Ole, hvis rigtige efternavn er Vestergaard Preetzmann Jensen, begyndte hos BV Trappen A/S i Koldby sidste sommer. Da var der langt mellem smilene.

- Jeg havde gået hjemme et års tid med en pokkers depression og kunne ingen verdens ting. Så kendte jeg værkføreren Keld Rølle på trappefabrikken. Vi fik en god snak, og jeg kom herud i produktionen på prøve nogle timer ad gangen. Lige pludseligt arbejdede jeg på fuld tid, fik ansættelse og har været her lige siden. Så kom lyset tilbage for enden af tunnellen, og alt blev godt igen, fortæller Ole Vestergaard Preetzmann Jensen og tilføjer:

- Jeg har fået gode kolleger og er landet på en dejlig arbejdsplads. Så blomstrede det hele op igen, og jeg fandt tilbage til mit gamle jeg.

"Vi har det så godt!"

Ole er produktionsmedarbejder og er kendt for mandag morgen, når det kan være lidt trægt for nogle at komme i gang, at sige: "Hvad f…. har vi da gjort, siden vi har det så godt!"

Det er ikke kun Ole Vestergaard Preetzmann Jensen, der har fået det bedre. Det har hele virksomheden.

For fire år siden var BV Trappen ude i et stormvejr med konkurs. Ny kapital samt en ny ledelse har fået Danmarks største trappefabrik til at bevæge sig sikkert opad igen.

Virksomheden har  næsten et års omsætning i ordrebeholdningen, og fabrikken starter på mandag også et aftenhold for at kunne følge med.

Redningsmanden er adm. direktør Peter Vang. Han er importeret fra Østjylland, og efterhånden er han blevet rigtig god til at forstå thybomål.

”Det har været et langt sejt træk og virksomhedsledelse i øjenhøjde.  Det er vigtigt, at få medarbejderne motiveret, og at alle er bevidste om, at de er en vigtig del, hvis det her skal lykkes”, forklarer Peter Vang.

SE INDSLAG: Ole var deprimeret, men arbejde hjalp ham til at finde lyset for enden af tunnellen.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.