Ny udvikling i sagen: Anholdt for eksplosion i slikbutik

Politiet holder indtil videre kortene tæt ind til kroppen. Den anholdte fremstilles torsdag eftermiddag i et grundlovsforhør.

Sådan ser slikbutikken ud dagen derpå. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 20-årig mand i sagen om nattens eksplosion i slikbutikken Thy Slik i Thisted.

Læs også Årsagen er stadig ukendt: Slikbutik ligger i ruiner efter eksplosion

Han blev anholdt klokken 04.00 torsdag morgen og er nu sigtet for brandstiftelse. 

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Anne Kirkegaard til tvmidtvest.dk.

Den 20-årige vil torsdag eftermiddag blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, hvor anklageren af hensyn til efterforskningen vil begære dørene lukkede.

Hvad der præcist ledte politiet på sporet, kan hun endnu ikke oplyse. 

Eksplosionen var voldsom

Eksplosionen ramte slikbutikken omkring klokken 00.42, og den var så voldsom, at meget af inventaret blev slynget ud på gågaden, ligesom en gavl væltede. Da brandvæsnet nåede frem, var butikken omspændt af flammer, og området er nu afspærret på grund af nedstyrtningsfare.

00:16

Det var et voldsomt syn, der mødte indbyggerne i Thisted dagen derpå. Video: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Luk video

En person blev lettere forbrændt ved branden. Politiet har indtil nu ikke fortalt, hvor vedkommende befandt sig, da eksplosionen skete.

Eksplosionen var så voldsom, at den satte gang i alarmerne i mange af nabobutikkerne, og dagen derpå lå der stadig mange glasskår i den afspærrede gågade.

- Det var som at se en krigszone, siger Bent Sørensen, indehaveren af Tøjeksperten, der ligger ved siden af slikbutiken.

Læs også Bent ankom otte minutter efter eksplosion: - Som at se en krigszone