Ny mølle på vej til Østerild

Envision Energy er snart klar til at bruge den testplads, som selskabet råder over i vindmølle-testcentret.

En ny vindmølle er på vej til det nationale testcenter i Østerild.

Det er kinesiske Envision Energy, der snart er klar til at udnytte den testplads, som selskabet har rådet over i et par år.

Direktør Anders Rebsdorf fra selskabets danske innovationsafdeling i Silkeborg siger til tvmidtvest.dk, at det drejer sig om en landmølle, der er mindre end de kæmpe møller, som Vestas og Siemens tester i Østerild. Hvor mange megawatt testmøllen bliver på, vil han ikke sige.

Fem af syv pladser vil være i brug

Præcist hvornår møllen bliver rejst, er stadig usikkert.

- Vi har tidligere regnet med, at det blev i slutningen af året, men det kan godt være, at det først sker i begyndelsen af det nye år, siger Anders Rebsdorf.

Når den nye Envision-mølle bliver rejst, vil fem af syv pladser i testcentret være i brug. De to sidste pladser er stadig ikke solgt, og der har tidligere været kritik af, at testcentret var for stort, og at der reelt ikke var brug for så mange pladser.

Envision Energy er i øvrigt også firmaet bag den specielle tovingede mølle, som bliver testet på Harboøre Tange. Envision har tidligere overvejet at teste denne mølle i Østerild, men der bliver i stedet tale om en trevinget mølle, oplyser Anders Rebsdorf.

Eksternt link - se mere om fordelingen af testpladser i Østerild i.

 

TV MIDTVEST sendte i september sidste år dette indslag om de tomme testpladser i Østerild

02:56 Luk video