Ny folketingskandidat i Thisted: Ib Poulsen vil tilbage til Christiansborg

Efter Lise Bech har forladt Dansk Folkeparti, er det nu Ib Poulsen, der går efter at blive valgt ind i Folketinget som repræsentant for Thistedkredsen.

Ib Poulsen håber, at han igen kan blive valgt til folketinget.
Ib Poulsen håber, at han igen kan blive valgt til folketinget.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

- Det kan godt være, at Christiansborg er færdige med mig, men jeg er ikke færdig med Christiansborg.

Sådan lyder meldingen fra Thisted kredsens nye folketingskandidat Ib Poulsen. Dansk Folkepartis Thistedkreds havde i går opstillingsmøde, hvor deres nye folketingskandidat skulle findes, og her pegede pilen på den rutinerede politiker fra lokalegnen.

Indtil i går var det ellers partiets Lise Bech, der skulle være kredsens folketingskandidat. Men hun meldte sig ud i protest mod partiets nye formand, Morten Messerschmidt.

- Vi havde opstillingsmødet helt uafhængigt af, at Lise Bech valgte at melde sig ud. Vi vidste først en halv time før mødet, at hun ikke ville dukke op, fortæller Ib Poulsen.

Vil tilbage til Christiansborg 

Thisted kredsens nye folketingskandidat har i flere omgange været at finde på Christiansborgs gange. Ib Poulsen var nemlig i Folketinget i perioden 2007-2009 og sidenhen fra 2015-2019. 

Dansk Folkepartis hårde valg i 2019 betød dog, at Ib Poulsen måtte vinke farvel til borgen, men nu håber han på, at han kommer til at få sin gang der igen.

- Jeg har været med til at rejse Dansk Folkeparti i sin tid, og nu skal jeg være med til at genrejse partiet. Vi har haft for travlt med at favne for bredt, så nu skal vi finde tilbage til vores kerneværdier, slår Ib Poulsen fast.

Nordjylland skal på dagsordenen 

En lokal-landspolitiker er, hvad Ib Poulsen vil kalde sig selv. For selvom det er de landspolitiske værdier i DF, der skal findes tilbage til, så vil han også kæmpe for at sætte sin landsdel og lokalsamfund på dagsordenen på Christiansborg.

- Det er vigtigt at have en lokal mand på Christiansborg, der kan sætte fokus på de ting, der fylder i vores landsdel. Jeg er kendt for at tør sige tingene, som de er, og stå ved det, og det gør jeg stadig, siger Ib Poulsen.

Det er eksempelvis en udbygning af vejnettet og bedre infrastruktur i landsdelen, der trænger til noget fokus fra Folketinget, mener han.

- Hanstholm havn er eksempelvis lige blevet udbygget for en halv milliard, og der skulle vi gerne have nogle aktiviteter til, men vejen fra Hanstholm til eksempelvis motorvejen i Herning er mangelfuld.

De mange store virksomheder i landsdelen fortjener at kunne komme hurtigere og nemmere ud med deres varer, og det kræver en forbedret infrastruktur og vejnet. Og også det lokale fiskeri skal der tages bedre hånd om og sikres bedre vilkår, uddyber han.

Dansk Folkepartis genopstandelse 

Dansk Folkeparti har haft nogle svære år efter et skuffende valg, internt fnidder og valg af ny formand. Men Ib Poulsen tror fuldt ud på, at partiet kan rejse sig igen.

- Lige nu har folk måske glemt, hvad DF står for, og det skal vi med troværdighed ud og fortælle vælgerne, hvilket jeg gerne vil være med til. Jeg er sikker på, at vi kan få lagt de dårlige ting bag os, og komme stærkere tilbage, slår han fast. 

2:54
Uroen ulmer i Dansk Folkeparti. Den tidligere havnebetjent i Hanstholm Ib Poulsen går benhårdt efter et comeback til folketinget.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST