DF-veteran vil være borgmester i Thisted: - Venstres kandidat har ikke evnerne til at samle blå blok

Siden Ib Poulsen røg ud af folketinget, er han også blevet fyret fra sit job på havnen i Hanstholm. Nu drømmer om at nappe borgmesterkæden i Thisted.

Ib Poulsen (DF) er en mand med politisk erfaring. 

CV'et tæller otte år i folketinget for Dansk Folkeparti, hvor han blandt andet var indflydelsesrig fiskeriordfører med fokus rettet på især kvotekonger og fiskeriministre.

Og han blev første gang valgt til byrådet i Thisted i 2001. 

Nu drømmer han så om at sætte sig på den fornemmeste plads ved det runde bord i byrådssalen på rådhuset - nemlig på pladsen som borgmester.

- Vi trænger til en ny borgmester. Jeg har været med i så mange år, så jeg synes, jeg kunne være et godt bud, siger Ib Poulsen til TV MIDTVEST.

Venstres kandidat har ikke evnerne

Skal Ib Poulsen ende med borgmesterkæden om halsen, skal han have hjælp fra andre partier. De fem, der stiller op på DF's liste, rækker ikke langt i en kommunalbestyrelse med 27 medlemmer.

Står det til DF kommer Niels Jørgen Pedersen fra Venstre aldrig til at sætte sig i borgmesterstolen.

- Niels Jørgen Pedersen kommer vi ikke til at pege på. 

- Hvorfor ikke?

- Hvordan skal jeg sige det pænt? Han har ikke evnerne til det. Han kan ikke samle et byråd og få alle andre med. Det er lidt for meget "mig selv", siger borgmesterkandidaten fra DF om sin byrådskollega fra Venstre.

Vil samle byrådet

Ib Poulsen peger på den nuværende valgperiode, hvor Socialdemokraterne og Venstre lavede en konstitueringsaftale, der betød at socialdemokraten Ulla Vestergaard blev borgmester, og Niels Jørgen Pedersen blev viceborgmester. 

- De to har holdt 12 ud af 27 byrådsmedlemmer udenfor, siger Ib Poulsen.

Det er her Ib Poulsen ser sig selv, som den der kan samle byrådet på tværs af partier.

- Det kan jeg. Det at være borgmester er noget helt andet end partipolitik. Her skal man lægge politikken lidt til side og i stedet arbejde sammen. Det har Niels Jørgen Pedersen ikke magtet, siger Ib Poulsen.

- Men hvis du skal være borgmester, kræver det vel også at Venstre vil pege på dig?

- Nu må vi se på valgaftenen, hvor stejlt folk de vil stå på deres egen politik. Jeg håber da at Venstre vil pege på mig, når vi når så langt.

Fyret fra jobbet på Hanstholm Havn

Ved seneste folketingsvalg i juni 2019 røg Ib Poulsen ud af folketinget. I de første to år har han været på eftervederlag fra folketinget.

I sommers skulle han have været tilbage til jobbet som havnebetjent på Hanstholm Havn. I stedet endte det med en fyreseddel.

Ib Poulsen, der er uddannet skibsfører, arbejder i det civile i dag med at køre brød for den lokale bager i Snedsted.

Arbejdsdagen er fra fire om morgenen til omkring klokken ni. Brødene bliver leveret flere steder i Thy og på Mors.

- Det er jeg rigtig glad for. Det passer mig rigtigt fint - og så har jeg også tidligt fri, siger Ib Poulsen til TV MIDTVEST.

- Er det også derfor, du gerne vil være borgmester?

- Nej, jeg synes, Thisted Kommune fortjener en anden borgmester, der kan samle og være synlig. En, der også kan sparke døren ind og banke på de rigtige steder på Christiansborg, siger Dansk Folkepartis borgmesterkandidat, Ib Poulsen.

Vil have færgerute tilbage

DF'eren nævner for eksempel debatten om bemandingen af broer, som et sted, hvor han synes den nuværende borgmester skulle have gjort mere i den sag.

Også Hanstholm Havn, der lige nu er presset på økonomien og de Naturnationalparker, der er på vej, er eksempler på emner, hvor Ib Poulsen synes den nuværende borgmester, har søgt for lidt indflydelse.

Ud over borgmesterkæden drømmer Ib Poulsen også om, at færgeruten fra Hanstholm til Norge bliver genåbnet.

- Hanstholm er der, hvor der er den korteste afstand til Norge og når man lander, er der også den korteste vej til grænsen, siger Ib Poulsen.

Skulle drømmen om borgmesterposten glippe for den rutinerede DF'er, så har han ikke opgivet håbet om en dag at vende tilbage til folketinget igen.

Han skal dog lige have fundet sig en opstillingskreds efter Brønderslevkredsen har valgt at satse på en anden end Ib Poulsen fra Thy.

Ud over kommunalvalget stiller Ib Poulsen også op til regionsrådsvalget i Nordjylland.