Motionsdag for voksne: Dyrker yoga og spiser pizza

Sidste fredag inden efterårsferien er skolernes motionsdag. På en arbejdsplads i Thisted har de taget dagen til sig – dog på en lidt anderledes måde.

Thisted Forsikring er en af de arbejdspladser, der er hoppet med på bølgen og har indført motionsdag.

Siden 1982 har de danske skoler afholdt motionsdag fredagen før efterårsferien.

Men også flere og flere arbejdspladser er begyndt at hoppe med på vognen.

Læs også 7.000 motionister indvier motorvej: - Flere end jeg havde drømt om

En af de 354 danske arbejdspladser, der i dag har holdt motionsdag er Thisted Forsikring. Her kunne man vælge en løbetur i det fri eller prøve kræfter med en omgang yoga.

Derefter samledes medarbejderne i kantinen til en omgang pizza. Og det er noget, der kan skabe sammenhold på en arbejdsplads.

- Når du mødes på kontoret, er det meget finpudset. Når du render ude i skoven og skumsveder, så falder der sgu nogle barrierer, siger Rasmus Ustrup, der arbejder ved Thisted Forsikring.

Omdrejningspunktet er hygge og motion

Virksomheden lukkede ned klokken 12, hvorefter medarbejderne begyndte på motionsdagen.

Og selvom yogaen ikke ligefrem bragte uanede mængder af sved på panden, er det med til at sætte sundheden i fokus.

- Folk skal dyrke motion, men gåturene må man selvfølgelig også gerne løbe eller cykle. Det vi lægger vægt på er bare, at folk kommer ud at bevæge sig, siger Bente Petersen, der også arbejder, Thisted Forsikring. Hun er tovholder på motionsdagen.

- Det er hyggeligt og noget der giver arbejdspladsen et godt sammenhold, siger hun.

Efter henholdsvis gåtur, løbetur, cykling og yoga spiste medarbejderne pizza i kantinen. Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Bente Petersen understreger dog med et smil på læben, at det ikke er normalt, at arbejdspladsen får pizza til middagsmad.

Dagen er da også blevet modtaget godt på arbejdspladsen.

- Helt generelt synes jeg, det har været fedt. Masser smilende og glade medarbejdere, der sidder på kontoret, siger Rasmus Ustrup.

Traditionen med motionsdag på arbejdspladsen startede I 2015, hvor der deltog 121 arbejdspladser og i alt 5.676 medarbejdere.

I år er det tal så vokset til 354 arbejdspladser og i alt 26.155 personer.

01:59 Luk video