Mere mystik om Karens sommerhus: Først fandt hun kondomer – nu er det mere alvorligt

Først var det kondomer i sofaen - nu har Karen Novak Knudsen fået ny ubehagelig overraskelse.

1:37
Et sommerhus i Klitmøller har haft ubudent besøg tre gange. Sommerhusejer Karen Novak Knudsen kan se flere tydelige beviser på, at der har været ubudne gæster i hendes sommerhus. Og det er ikke behageligt, synes hun.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Karen Novak Knudsen er kommet på noget af en opgave.

For ufrivilligt er hun blevet sat over for en lidt anderledes kriminalgåde, hvor gerningsstedet er hendes sommerhus.

- Den største gåde må være Palme-mordet, og så kommer den her lige bagefter, siger sommerhusejeren lørdag til TV MIDTVEST.

Hun griner, og ironien i stemmen er ikke til at tage fejl af. Men der er også en smule alvor i sagen.

For den seneste tid har hun opdaget, at en eller flere ubudne gæster har brugt hendes sommerhus i Klitmøller. Det fortalte hun til TV MIDTVEST fredag.

- Det er utrygt, det er grænseoverskridende. Jeg har nogle gange været deroppe alene uden min mand, men nu ved jeg ikke længere, om der måske er nogen i huset, når jeg kommer. Så det er slut nu, sagde hun i går.

Fundet flere skader

Sommerhusejeren fortalte, hun havde fundet nye håndklæder, der ikke tilhører hende. Og hun har også fundet kondompakker i sofaen. Brændeovnen havde også været brugt.

Men siden TV MIDTVEST skrev om sagen, er der kommet mere til. For nu viser det sig, at der også er blevet lavet skader på huset.

- Vores brændeovn var gået i stykker, så lågen ikke kunne lukkes. Der er også kommet et hul i trægulvet ved siden af. Der er også andre brandskader. Hvad nu, hvis der var gået ild i huset? siger Karen Novak Knudsen lørdag.

Sommerhusejeren fortæller om en skade på størrelse med en 25-øre og mindre brandskader andre steder.

Huset har fået flere brændemærke. Her ses et på trægulvet.
Huset har fået flere brændemærke. Her ses et på trægulvet.
Foto: Karen Novak Knudsen, privatfoto

Den eller de ubudne gæster har sandsynligvis også forsynet sig med sommerhusets øl, mens huset ellers burde stå tomt.

Hun er sikker på, den eller de ubudne gæster har brugt nøglen til huset for at komme ind – en nøgle, der ellers ligger i en nøgleboks med kode.

- De er kommet ind med nøgle gennem en af vores fire døre. Det er 100 procent sikkert, for der er ingen tegn på, at døre eller vinduer er blevet brudt op, siger hun.

Nøgleboksen er sat op af hendes nu tidligere udlejningsbureau. Koden til boksen har hun ikke selv kendt. 

Nu har hun dog fået den oplyst, fordi hun har set sig nødsaget til at fjerne nøglen i nøgleboksen. Hun vil ikke risikere, der igen kommer en forbi, som kender koden.

Sommerhuset i Klitmøller har været lejet ud gennem et bureau, men det er slut nu.
Sommerhuset i Klitmøller har været lejet ud gennem et bureau, men det er slut nu.
Foto: Privat

Indtil nu har Karen Novak Knudsen ikke meldt sagen til politiet.

- Hvis de nu havde stjålet og splittet det hele ad, havde jeg nok lavet en politianmeldelse, siger hun.

Men I nærmeste fremtid bliver låsen skiftet, og hvis der igen kommer uønsket besøg efter det, bliver det en sag for ordensmagten.

Hun har overvejet alt fra rengøringspersonale til hjemløse eller surfere, når hun skulle tænke på, hvem der ulovligt har brugt huset. 

- Man skal enten være desperat eller virkelig kølig. Det er en, der er gået ind, mens det ikke har været mørkt, siger hun.

Men fremover bliver det altså noget sværere at komme ind i huset. Derfor har Karen Novak Knudsen overvejet at hænge en seddel i døren.

- Der skal stå, at han ikke kan komme ind, men at der er en bunke brænde til ham på terrassen, han så kan bruge et andet sted, siger Karen Novak Knudsen.