Hvem har smidt kondomer i sofaen? Karens tomme sommerhus var pludselig 24 grader varmt

Håndklæder med prismærker på, kondomer i sofaen og en brændestak, der pludselig var væk. Der er foregået mystiske ting i et sommerhus i Klitmøller.

Sommerhuset i Klitmøller har været lejet ud gennem et bureau, men det er slut nu.
Sommerhuset i Klitmøller har været lejet ud gennem et bureau, men det er slut nu.
Foto: Privat

- Er der andre af jer, der lejer jeres sommerhus ud, der har oplevet, at huset bliver brugt af ukendte personer?

Sådan skriver Karen Novak Knudsen i et opslag i Facebook-gruppen Klitmøller.

Det har hun nemlig på en ret ubehagelig måde. Og ikke bare brugt, men måske nærmere misbrugt.

- Vi kunne se på vores varmepumpe-app, at huset pludselig var 24 grader varmt, selvom det ikke var solskin eller kunne forklares på anden vis, siger Karen Novak Knudsen, og fortsætter:

- Der har været nogen, det er helt sikkert.

Selv bor hun i Aarhus, og derfor bliver huset i Klitmøller udlejet via et bureau. Men det var ikke booket af gæster den dag. Bureauet, som hun ikke vil sige navnet på, kan alligevel være årsagen til de kuldskære, ubudne gæster. 

Der har nemlig ikke været tegn på indbrud, men i foråret opsatte udlejningsbureauet en nøgleboks med kode. En kode, der måske er faldet i de forkerte hænder.

- De har fået en knaldgod idé, hvor gæsterne slipper for en tur omkring receptionen, men er det nu også det, siger Karen Novak Knudsen med henvisning til det sikkerhedsmæssige aspekt.

Huset har ingen overvågningskameraer eller andet, der kunne afsløre identiteten af den uvelkomne sommerhusgæst, men ejeren har nogle forslag.

- Man forestiller sig alt muligt. En surfer, noget rengøringspersonale fra udlandet. Ja, i værste tilfælde forestiller jeg mig, at huset pludselig dukker op i en pornofilm.

Kondomer i sofaen og ukendte håndklæder

Når hendes tanker går i den retning, så skyldes det et opsigtsvækkende fund for nylig.

- I sofaen lå der kondompakker, og så var der nogle håndklæder, som ikke er vores, som stadig havde prismærker på, fortæller sommerhusejeren.

Alt brændet var også væk og askeskuffen i brændeovnen var fuld, hvilket kan forklare den høje temperatur i varmepumpe-appen. Der har været fyret godt op under hyggen i stuen.

- Det er utrygt, det er grænseoverskridende. Jeg har nogle gange været deroppe alene uden min mand, men nu ved jeg ikke længere, om der måske er nogen i huset, når jeg kommer. Så det er slut nu.

Slut er det også med at udleje sommerhuset gennem det unavngivne bureau, som er en af de store og kendte spillere på det danske marked for udlejningshuse.

Aftalen blev opsagt for to måneder siden, men nøgleboksen - som Karen Novak Knudsen ikke selv har koden til - sidder der endnu. Med nøglen til huset indeni.

Derfor har det været nødvendigt for ferieboligens retmæssige brugere at bestille en låsesmed til at skifte samtlige låse på adgangsdørene til huset.