Lokale vil skabe nyt liv i industri-bygning

Borgerne i Tilsted har samlet over halv million sammen til at skabe liv i Oticons bygning i Tilsted. Det skriver Nordjyske.

Oticons bygninger i Tilsted kommer til at stå tomme, når producenten af høreapparater forlader de 10.000 kvadratmeter mod slutningen af 2018.

Nu har en række borgere samlet foreløbig 560.000 kroner sammen til at skabe nyt live i industribygningen, skriver Nordjyske. Pengene kommer fra 260 bidragydere

Målet i første omgang er at samle 2 millioner ind, der er øremærket køb af inventar til en ny multihal og forsamlingshus.

Oticon-bygningen skal på sigt omdannes til det de lokale kalder "Landsbyen", der, ud over multihallen, også skal rumme et friplejehjem og lokale erhvervstiltag.

I runde tal vil det koste 60 millioner kroner at realisere det samlede projekt "Landsbyen". Blandt andet er det 10.000 kvadratmeter store bygningskompleks tidligere sat til salg for 12,5 millioner kroner. 

I følge formanden for bestyrelsen bag projektet "Landsbyen", har de lokale en købsaftale på plads, som gælder frem til 31. oktober. Så senest her skal finansieringen af bygningen være på plads. 

- Vi er optimistiske når det gælder overtagelsen - og de penge, der er samlet til inventar til hallen understreger den lokale opbakning og sender et positivt signal til de forskellige fonde og finansieringskilder, siger formand Bjarne Bloch til Nordjyske.

Se indslag om planerne her under: 

Se indslag om planerne for Oticon-bygningen.