Høj elregning afslørede skunklaboratorium: Tekniske spor fører til endnu en anholdelse i sagen

Nye tekniske beviser har ført til anholdelse af en tredje person med forbindelse til det skunklaboratorium, der blev opdaget i oktober i Snedsted.

Retten i Holstebro har tirsdag eftermiddag idømt to personer fængselsstraf på et år og tre måneder for produktion af en større mængde skunk samt for tyveri af el. (Arkivfoto)
Retten i Holstebro har tirsdag eftermiddag idømt to personer fængselsstraf på et år og tre måneder for produktion af en større mængde skunk samt for tyveri af el. (Arkivfoto)
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

I oktober 2021 blev et skunklaboratorium på en adresse ved Snedsted fældet af sit store elforbrug.

I ejendommen fandt politiet et skunk-væksthus med en størrelse på i omegnen af 100 kvadratmeter, mens der også blev fundet omkring 30 kilo skunk i form af færdigproducerede topskud.

Tirsdag faldt der dom over de to gerningsmænd, der blev anholdt på stedet, men nye tekniske beviser har medført, at en tredje gerningsmand onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. Manden blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. 

Retten i Holstebro idømte tirsdag to litauiske mænd på henholdsvis 24 og 26 år et år og tre måneders fængsel, udvisning efter endt afsoning samt indrejseforbud i Danmark i 12 år. De to litauere har siddet varetægtsfængslet siden 6. oktober sidste år, hvor de blev anholdt.

Den tredje mand, der også er fra Litauen, er blevet sigtet for tilsvarende forhold.

Elforbrug afslørede dem 

Politiet fandt frem til skunklaboratoriet på baggrund af et tip fra Thy-Mors Energi, der havde bemærket et stort energiforbrug på en ellers ubeboet landejendom.

Fra 18. maj til den 6. oktober, hvor politiet greb de to mænd på fersk gerning, var der blevet brugt strøm for næsten 140.000 kroner. Et beløb de også er blevet dømt til at tilbagebetale til Thy-Mors Energi.

Det var svar på tekniske spor, der førte til identifikationen af den tredje person. De tekniske spor har været til undersøgelse hos Rigspolitiets Nationalt Kriminalteknisk Center siden oktober, men i sidste uge kunne politiet på baggrund af svarene identificere og anholde en ny i sagen.

Den tredje mand, der onsdag er blevet varetægtsfængslet, nægter sig skyldig.