En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Thy Rock kan risikere at måtte lukke dele af pladsen ned, hvis man ikke finder flere frivillige.

2:19
På to af landsdelens festivaler frygter de, hvad det kommer til at betyde, hvis ikke nogle flere melder sig på banen.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

500-600 frivillige. 

Så mange mangler man for at kunne afholde Thy Rock på den bedst tænkelige måde, når festivalen løber af stablen i slutningen af juni. 

Der skal nemlig godt 1100 frivillige til for at servicere de omkring 10.000 gæster man forventer, men i skrivende stund, ser det svært ud at nå det. 

- Det går fremad med at finde folk, men vi mangler stadig over halvdelen. Det er alt lige fra toiletrengøring til champagnebaren vi mangler, forklarer formand for Thy Rock, Hans Peter Jarl Madsen, der også er kendt som HP.  

Flere end 8000 har allerede løst billet til årets festival 24.-25. juni på Dyrskuepladsen i Thisted.

Men det kan blive svært at få plads til dem alle, hvis man ikke når at få flere frivillige tilmeldt. 

- Det kan jo betyde, at vi må lukke noget af pladsen ned. Vi kommer ikke til at aflyse musik, men vi kan ikke give den oplevelse, som vi gerne vil, fortæller "HP". 

100 procent afhængig

Det er ikke enestående at festivalen i Thy mangler frivillige, det har været en generel tendens rundt om i Danmark ovenpå corona-pandemien. 

Det gælder også i Ringkøbing.

Ringkøbing Rock mangler en fjerdedel af den stab, de har brug for.

- Ingen frivillige, ingen festival, så vi er pressede lige nu. Festivalen ligger den 4. juli, så har vi har lidt tid at løbe på endnu, men vi er rundt og stemme dørklokker for at finde nok, fortæller Jens Hebroe, direktør for Ringkøbing Rock. 

Hos Thy Rock stemmer de dørklokker, ringer rundt, skriver og deler opslag på Facebook. 

Men det er altså fortsat svært at finde det, som "HP" kalder grundlaget for at afholde festivalen. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har set på at ansætte folk, men det er der simpelthen ikke plads til i budgettet. Vi er 100 procent afhængige af de frivillige kræfter. 

Coronaens efterveer 

Både Hans Peter Jarl Madsen og Jens Hebroe er enige om, hvad der er årsag til udfordringerne i forbindelse med at finde frivillige. 

Corona-pandemien har ifølge dem haft en lidt sjov effekt på festivalsæsonen. 

- Folk har fået lidt andre vaner under corona og er måske kommet lidt væk fra foreningslivet, der trænger til at blive kickstartet, lyder det fra Jens Hebroe, mens "HP" peger på sult blandt dem, der før var frivillige: 

- Jeg tror folk hellere selv vil være en del af festivalen end at være frivillig. De har en trang til at feste ovenpå corona og har penge mellem hænderne.

Det er hitmagerne JUNG, der åbner Thy Rock, når de indtager den store scene klokken 16 den 24. juni.