Eksplosionen i slikbutikken: Dømt mand anker til landsretten

Yousef Hussein blev 28. oktober dømt til to års fængsel og udvisning med indrejseforbud i 12 år for at brænde sin egen butik ned. Nu har han valgt anke byrettens dom.

Foto: René Schütze/Ekstra Bladet

Det sidste kapitel i sagen om den nedbrændte slikbutik i Thisteds gågade er endnu ikke skrevet. 

Det meddeler 20-årige Yousef Husseins forsvarsadvokat til TV MIDTVEST. 

Jeg mener, det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise ham til Syrien.

Kaare Kristensen, forsvarsadvokat

- Den bliver anket med påstand om frifindelse og subsidært om formildelse af straffen, fortæller forsvarsadvokat Kaare Kristensen. 

Læs også Nu begynder retssagen mod ejeren: Eksplosionsbrand i slikbutik gav skader for seks millioner

Den dømte Yousef Hussein, der selv var indehaver af den nedbrændte slikbutik, blev idømt to års fængsel og udvisning af Danmark i 12 år. Derudover blev han dømt til at betale retssagens omkostninger samt erstatninger for mere end fire millioner kroner. 

Hvis ikke Kaare Kristensen og Yousef Husein kan få overbevist landsretten om den 20-åriges uskyld, så er det særligt udvisningsdommen, de håber at få ændret. 

- Hvis han bliver dømt, er det første gang, han bliver dømt for at have gjort noget i Danmark, og jeg mener, det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise ham til Syrien, fortæller Kaare Kristensen. 

Inventar væltede ud på gaden

Sagen drejer som om en eksplostionslignende brand, der natten til den 2. maj 2019 ramte slikbutikken "Thy Slik" i Storegade i Thisted. 

Eksplosionen var så voldsom, at meget af butikkens inventar væltede ud på gågaden, og flere af nabobygningerne slog revner og fik store skader. Det er blandt andet de skader, erstatningskravet på mere end fire millioner kroner kommer fra. 

01:22

28. oktober blev 20-årige Yousef Husein kendt skyld i at nedbrænde sin egen butik. 

Luk video