Danskerne hylder Lars Larsen: - Der kommer aldrig en købmand som Larsen

Lars Larsens dødsfald har fået mange til at sende en sidste hilsen til den kendte erhvervsmand.

Stifteren af Jysk, 71-årige Lars Larsen, er mandag morgen sovet stille ind i sit hjem ved Silkeborg.

Dynekongens død har fået mange til tasterne for at hylde den kendte erhvervsmand, og på Facebook har tusindvis af danskere kommenteret nyheden om, at Lars Larsen ikke er her mere.

Alene på TV MIDTVESTs opslag med nyheden om dødsfaldet har over 400 personer indtil videre kommenteret og over tusind har reageret.

- En dygtig og driftig købmand. Helt nede på jorden, også da han blev rig. Æret være Lars Larsens minde, skriver Olga Sørensen Lausten.

- Der kommer aldrig en købmand som Larsen, skriver Jonna Snogdal.

Han satte et stort aftryk

Også på Twitter skaber Lars Larsens død efterklang. Blandt andre den konservative formand Søren Pape Poulsen har givet udtryk for, at Larsen vil blive savnet.

- Alle mennesker sætter et aftryk. Men nogle sætter et så stort et aftryk, at det forbliver i vores kollektive bevidsthed, længe efter de ikke er her mere, skriver Søren Pape Poulsen.

Også erhvervsminister Simon Kollerup (S) sender på Twitter tanker til Lars Larsen, der ligesom Kollerup kommer fra Thy.

- Det er en stærk jyde med rødder i Thy og en stor erhvervsmand, som er gået bort, skriver Simon Kollerup.

Taknemmelig silkeborgenser

Selv om den første Jysk-forretning åbnede i Aarhus, så har Lars Larsen i årevis boet i Silkeborg. En anden silkeborgenser, sangeren Simon Kvamm, hylder på Twitter den afdøde købmand.

- Som silkeborgenser må man være taknemmelig over din måde at hælde i karret, skriver Simon Kvamm på Twitter.

Borgmester: Han var et naturligt forbillede

Jysk-koncernen har hovedsæde i Aarhus, og det var her, at Lars Larsen åbnede sin første Jysk Sengetøjslager tilbage i 1979. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ser forretningsmanden som et kæmpe forbillede i byen.

I en besked til Aarhus Stiftstidende skriver han følgende:

- Gennem sit arbejdsliv formåede Lars Larsen at opbygge et internationalt forretningsimperium helt fra bunden og opnåede dermed en særlig status i dansk erhvervsliv. Han var et naturligt forbillede og inspirator med klare holdninger til erhvervslivets rolle og forpligtelser over for samfundet, og han kritiserede skarpt de erhvervsfolk, som for sig selv eller deres virksomheder søgte skattely i udlandet.

BLÅ BOG

Lars Larsen bliver i dag mindet i det samfund, han var så stor en del af. 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.