Biltyveri endte i flammer: Tyv uden kørekort stjal ulåst bil på tankstation

En mand uden kørekort stjal en bil i Thisted og satte efterfølgende ild til den.

Et biltyveri udviklede sig til hærværk i Thisted lørdag aften.

Klokken 23.50 blev politiet ringet op af en 28-årig mand fra Hanstholm, som havde fået stjålet sin bil. Han var gået ind på en tankstation på Østerbakken i Thisted, mens bilen stod tændt udenfor, og det udnyttede en biltyv hurtigt.

Bilen og tyven blev efterlyst af politiet ud fra overvågningsbilleder fra tankstationen. De lokale patruljer kørte rundt i området for at lede efter bilen, men den endte med at blive fundet på grund af en ny anmeldelse.

Politiet: Husk at låse bilen

En borger ringede ind klokken 2.00 for at fortælle, at der på Thorstedvej ved Tingstrup i udkanten af Thisted holdt en bil, som der kom røg ud af. Det viste sig at være den stjålne personbil, hvor der var blevet sat ild til et passagersæde. Hvordan det helt præcis er sket, ved politiet endnu ikke.

quoteDer er jo en grund til, at man skal låse sin bil, når man går fra den. Bilen kan blive stjålet, og det kan ende meget værre, end det gjorde her, hvis nogen for eksempel bliver påkørt.

Allan Riis, Midt- og Vestjyllands Politi

Brandvæsenet fik slukket bilbranden, og klokken 2.55 kunne politiet anholde en 34-årig mand, som nu er sigtet for brugstyveri, hærværk og for at køre bil, selv om han er frakendt førerretten.

Vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis, mener at sagen her er et godt eksempel på, hvorfor man ikke skal gå fra en ulåst bil.

- Der er jo en grund til, at man skal låse sin bil, når man går fra den. Bilen kan blive stjålet, og det kan ende meget værre, end det gjorde her, hvis nogen for eksempel bliver påkørt. Så det er vigtigt at låse bilen efter sig, siger han.

Under normale omstændighed får man en bøde, hvis man lader sin bil stå ulåst. Lokalpolitiet i Thisted vil tage stilling til, om det skal ske i denne sag.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.