Aktivister udsætter igen fældning

Mandag morgen måtte Naturstyrelsen igen opgive at påbegynde træfældningen i Østerild Plantage.

Mandag morgen var den så gal igen. Det lykkedes aktivisterne i Østerild Plantage at blokere for de maskiner, der skal begynde at rydde træerne i Østerild Plantage. Maskinerne står i en midlertidig indhegning, hvor en gruppe aktivister siden lørdag morgen har holdt vagt.

- Der var omkring 30 aktivister, der stillede sig i vejen for maskinerne, så skovfolkene valgte at køre ind igen. Der kom ingen anmodning fra Naturstyrelsen om hjælp, siger lederen hos Lokalpoliti Thisted, vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

Samme procedure som sidst

Det er ikke første gang, aktivisterne forhindrer Naturstyrelsen i at komme igang med arbejdet. Lørdag morgen forsøgte Naturstyrelsen første gang at fælde træer, men ved at lave en menneskelig kæde på vejen, fik ca. 30 aktivister stoppet maskinerne.

- Bolden ligger nu hos Naturstyrelsen, for vi har ingen anmodning om hjælp fra dem. Vi kommer alene ind i billedet, når vi bliver bedt om hjælp, siger Ralf Hove Larsen

Aktivisterne oplyser til TV/MIDT-VEST, at i hvert fald nogle af dem har tænkt sig at blokere for maskinerne, helt indtil EU har taget stilling til, hvorvidt testcenteret er lovligt. Det forventes at EU kommer med sin afgørelse senere på måneden.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.