Afghansk familie fra Hanstholm udvises

En familie fra Afghanistan er blevet udvist af Danmark efter tre et halvt års sagsbehandling. Ingen af børnene har nogensinde sat deres fødder i Afghanistan.

Den afghanske familie Ozbake fra Hanstholm Asylcenter skal udvises af Danmark. Sådan lyder afgørelsen, efter tre et halvt års sagsbehandling.

Familien flygtede for 20 år siden fra Afghanistan til Iran og siden til Danmark. Børnene har aldrig været i Afghanistan før, og de er meget velintegrerede i lokalsamfundet, og de har langt større tilknytning til Danmark end til deres forældres hjemland.

- Jeg forstår ikke, hvad det er der sker. Vi har ingenting at komme hjem til. Alle vores venner er i Danmark. Mine søskende og jeg har aldrig været i Afghanistan, og jeg frygter, hvad der vil ske, når vi kommer derned, siger Nilofar Ozbake, der er familiens 19-årige datter, til TV MIDTVEST.

Også Nilofar Ozbakes lærer har vist sympati. Hun forstår heller ikke, hvorfor den velintegrerede pige og hendes familie skal udvises af landet.

- Nilofar er en flittig og dygtig studerende, som er velintegreret og har lært det danske sprog med stor flid.  Hun drømmer om en fremtid her i Danmark og at få en uddannelse her i Danmark. Jeg er selvfølgelig berørt af situationen, for jeg ved, at Nilofar har større tilknytning til Danmark end Afghanistan, siger Karin Korsgaard, der er konsulent på Thy-Mors HF & VUC. 

- Jeg forstår ikke, vi har et system, der er tre et halvt år om at behandle en asylsag for derefter at sende familien tilbage til et land, som børnene ikke kender. Der er tre børn, og de er de væsentligste tabere i det her - desværre, siger Karin Korsgaard.

En gruppe af frivillige har arrangeret en protestdemonstration imod udvisningen af familien. Den finder sted på Store Torv i Thisted klokken 14, og omkring 900 personer har på en facebookgruppe vist deres støtte og sympati overfor familien. 

Klassekammeraterne siger farvel til Nilofar.
Klassekammeraterne siger farvel til Nilofar.

 

 
 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.