Ægtepar inviterede asylansøgere på hakkebøf og bløde løg

I alt 18 familier inviterede her til aften asylansøgere fra teltlejren i Thisted på privat middag.

- De skal ha’ hakkebøf med bløde løg, kartofler og sovs, fortalte Jytte Vinther under forberedelserne til aftenens middag.

En middag ikke helt som vanligt. Ægteparret Jytte og Lars Vinther har nemlig her til aften haft tre asylansøgere fra teltlejren i Thisted på ægte, dansk middag i deres hjem i Sjørring.

Udover ægteparret Vinther har sytten andre familier meldt sig til en aften med fremmede gæster.

- Det er rigtig dejligt, at der er nogen, der har lyst til det. Vi havde selvfølgelig håbet på lidt flere, lyder det fra Bent Fodgaard fra projekt Tøm et asylcenter, der står bag initiativet.

Vil lære danskerne at kende

For parret i Sjørring var der ingen tvivl om, at de gerne ville invitere nogle af teltlejrens mange beboere på et godt måltid mad.  

- Vi har tit tænkt, at vi godt kunne tænke os at gøre noget for flygtninge. Og så var muligheden her. Men vi er da selvfølgelig noget spændte, fortæller Lars Vinther.

 Og også på asylcentret var der spænding at spore hos blandt andre Max, der var en af i alt fire middagsgæster hos ægteparret.

- Jeg vil gerne lære danskerne at kende. Jeg vil gerne tale med dem om os og hvad de tænker om os, fortalte han inden middagen.

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.