Kræftsyge Thilde og hendes forældre besvarer spørgsmål fra jer

Få Thilde Tøt Thomsen og hendes forældres svar på jeres spørgsmål i artiklen her.
Få Thilde Tøt Thomsen og hendes forældres svar på jeres spørgsmål i artiklen her.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

I Kloster ved Ringkøbing bor familien Tøt Thomsen. Måske kender du dem fra fjernsynet eller har læst om dem her på tvmidtvest.dk. Lige nu følger vi her på TV MIDTVEST familiens kamp mod 14-årige Thildes kræfttumor i hjernen. 

Tidligere på ugen gav vi jer læsere mulighed for at stille spørgsmål til Thilde og hendes forældre gennem Instagram og her på siden. Og dem får du nu svar på her.

👉 Hvordan har du det for tiden?

- Jeg har det godt. Det er stille og roligt. Jeg har lige afsluttet strålebehandling, og så bliver man lidt træt i en periode, når man er færdig med det, siger Thilde Tøt Thomsen. 

😃 Hvordan holder I humøret oppe?

- Vi holder os i gang med mange ting, siger Thildes mor Linda Tøt Thomsen.

- Det tror jeg, man er nødt til. Man skal ikke bare grave sig ned i et hul. Det tror jeg ikke hjælper noget, tilføjer Thildes far Steen Tøt Thomsen.

- Vi skal bruge den tid, vi har, på noget godt – på at være glade og have det godt sammen. Vi har selvfølgelig også tider, hvor vi græder, men vi prøver på at finde alt det positive vi kan i tingene, siger Linda Tøt Thomsen.

👭 Hvordan snakker du med dine venner om din sygdom?

- Der er nogle af mine veninder, som jeg godt kan snakke om det med, og så er der nogen, hvor jeg ikke kan. De ikke er så vilde med at snakke om det, fordi de er bange for at gøre mig ked af det. Men de ved det jo godt, og jeg synes, de er gode til at takle det. De opfører sig, næsten som om jeg er den gamle Thilde, som jeg altid har været. Selvfølgelig passer de lidt ekstra på mig, men det er der ikke noget at sige til. De er rigtig søde, siger Thilde Tøt Thomsen.

🍀 Hvordan forholder I jer til alternative behandlinger?

- Vi får rigtig, rigtig mange tilbud og informationer om alternative behandlinger, og vi har den indgangsvinkel, at vi går gennem lægen med alt. De må som regel ikke anbefale alternative behandlinger, men vi spørger ind til alt ved lægen, siger Thildes mor. 

- Vi har ikke brugt nogle alternative behandlinger indtil videre, tilføjer Thildes far.

🌟 Hvad er din største drøm?

- Det er at blive rask. Og ellers en masse gode ferier med min familie. Jeg kunne godt tænke mig at komme til Thailand og opleve kulturen og maden, siger 14-årige Thilde.

💰 Hvad tænker I om, at Thildes indsamling har rundet en halv million?

- Det er fuldstændig vildt. Vi havde slet ikke drømt om, at det skulle være så vildt. Det er fedt, for vi føler, at vi som familie er med til at gøre en kæmpe forskel, siger Linda Tøt Thomsen.

📺 Hvordan er det at se sig selv i fjernsynet?

- Man skal lige vænne sig til det. Man kan ikke helt kende sig selv, siger Thilde.

- Det er meget mærkeligt at se sig selv i fjernsynet. Det er svært lige at genkende ens stemme, siger Thildes far Steen.

- Det var selvfølgelig også hårdt at se vores fortælling. Det var det. Men man bliver jo også stolt af at se, hvad det er for en sej pige, vi har, siger Thildes mor Linda.