Kræftens Bekæmpelse om rygning foran Gødstrup: - Hospitalet skal stramme op

Ifølge Kræftens Bekæmpelse peger pilen i retning af ledelsen på Gødstrup Sygehus, når det handler om passiv rygning i indgangen til hospitalet.

Det har vakt debat, at der bliver røget foran indgangen på Gødstrup Sygehus
Det har vakt debat, at der bliver røget foran indgangen på Gødstrup Sygehus
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Ledelsen på Gødstrup må kigge indad, når flere patienter oplever at blive udsat for passiv rygning i indgangen til sygehuset. Sådan lyder det nu fra Kræftens Bekæmpelse.

- Lige nu er der nogle regler, der ikke bliver håndhævet, og det er hospitalets ansvar at bruge nogle ressourcer på at få rettet op, siger Niels Them Kjær, der er projektchef ved Kræftens Bekæmpelse.

Reaktionen kommer i kølvandet på historien om Finn Sørensen, der adskillige gange har oplevet passiv rygning i indgangen til Gødstrup Sygehus.  

Kræftpatient Finn Sørensen stod fredag frem i TV MIDTVEST med historien om, at han adskillige gange havde oplevet at blive udsat for passiv rygning i indgangen til Gødstrup Sygehus
Kræftpatient Finn Sørensen stod fredag frem i TV MIDTVEST med historien om, at han adskillige gange havde oplevet at blive udsat for passiv rygning i indgangen til Gødstrup Sygehus
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST

- Det er så uhumsk, at de står der med røg, som kommer med ind gennem dørene, og der er fuld af cigaretskodder. Man skal ikke ryge i et sygehusområde, hvor der skal være en god ren luft, lød det fredag fra Finn Sørensen.


Også på TV MIDTVESTs Facebook-side har affæren vakt debat.

- Jeg er selv ryger, men selvfølgelig skal andre ikke udsættes for passiv rygning. Når det så er sagt, så må de jo finde en løsning, så der også er plads til os, der ryger, skriver Stine Møllevang Jørgensen i kommentarsporet.

En anden facebook-bruger peger, at rygerne bliver sendt på afveje som et problem.

- Så kunne man eventuelt lade være med at placere rygeskuret 50 meter fra indgangen så man skal gå ud i pis regnvejr. Man kunne jo godt have placeret skuret under halvtaget, hvor der er mere end rigeligt med plads. Det er endnu engang en eller anden antiryger, der sidder på et kontor og beslutter sådan noget, skriver Ruben Clausen.

Ingen enkle løsninger

Fredag lød det fra hospitalsledelsen, at de var opmærksomme på problemet, men at flere tiltag ikke har haft den ønskede effekt. 

- Man skal bestemt kunne komme her ind uden at blive udsat for passiv rygning. Vores medarbejdere lige inden for bliver også udsat for det. Men der er desværre ikke nogen enkelt løsning, for vi vil heller ikke være politifolk.

Den køber Niels Them Kjær fra Kræftens Bekæmpelse dog ikke. 

- Det er den nemme løsning at sige, de ikke ved, hvad de skal gøre. De skal bruge nogle flere ressourcer på at få løst problemet, siger Niels Them Kjær