Sorg og forelskelse fik Caroline og Henrik til at forlade deres gamle liv

En stor forelskelse og tabet af en far fik to tilflyttere til at foretage det ultimative livsskifte.

Caroline Tjeder fra Helsinki og Henrik Kastoft fra Farum kan begge fejre fire måneder i deres nye liv i Vestjylland.

Lige da coronaen brød ud, foretog de begge det ultimative livsskifte.

Caroline har valgt at sige sit job op hjemme i Finland og har forladt sit trygge hverdagsliv for at følge sit hjerte. Han hedder Jonas og bor i Thisted.

quoteDet var ikke lige i Thisted, jeg havde tænkt, min café skulle ligge. Jeg havde drømt om et sted i Sydeuropa, men nu har Jonas skabt sydeuropæisk stemning  her. Han har lavet min drøm tusind gange bedre, end jeg  havde forestillet mig.

Caroline Tjeder

- Det er et mega stort valg at tage.  Jeg synes, det er rigtigt flot, at hun vil ofre det for mig. Derfor prøver jeg at skabe nogle rammer, der gør hende glad og lykkelig. Det er klart, at der vil jeg gå langt, understreger Jonas Vinkel.

Siden Caroline var teenager, har hun drømt om at få sin egen café, og med kærestens hjælp har hun nu åbnet den lige midt i Thisteds pulserende byliv tæt på havnekajen.

- Caféen hedder ”Håbløs”, fordi jeg er håbløst forelsket i en thybo, fortæller Caroline med et stort smil og tilføjer:

- Det var ikke lige i Thisted, jeg havde tænkt, min café skulle ligge. Jeg havde drømt om et sted i Sydeuropa, men nu har Jonas skabt sydeuropæisk stemning her. Han har lavet min drøm tusind gange bedre, end jeg  havde forestillet mig.

Parret har taget udgangspunkt i bæredygtighed. Derfor er stort set alt interiør genbrug - lige fra gamle neonskilte og plysmøbler til gulvbrædder og lamper. Selv kopper og tallerkener er købt i en genbrugsbutik.

Caroline Tjeder på sin café i Thisted.
Caroline Tjeder på sin café i Thisted.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Det gode liv på Jegindø

Lidt længere sydpå på Jegindø bor journalist Henrik Kastoft, indehaver af Kastoft Kommunikation. Han er i gang med at renovere sit nyerhvervede hjem. Det er et solidt rødstenshus fra 1929, som han har købt kontant for under en halv million.

En skærende kontrast til villaen ned til Furesøen, som han skyldte adskillige millioner på, og det daglige karriereræs.

quoteJeg er dybt taknemmelig for, at tabet af min far fik mig flyttet til et bedre sted i mit liv med mindre fart på, mere nærvær, tættere relationer og et liv i harmoni med naturen.

Henrik Kastoft

- Som ung flyttede jeg til storbyen og havde en kæmpe stor sult på kultur, karriere, god løn og byens puls. Jeg spiste af det liv i 25 år, og så blev jeg mæt. Jeg blev mere og mere vred og utilpasset i det liv, jeg levede, fordi alt var så hektisk. Det kostede familieliv og ægteskabet , så det har haft en høj pris, fortæller Henrik Kastoft.

Nu er han single og har valgt et mere stille liv på Jegindø med 400 indbyggere.

Her boede hans far i 25 år, indtil han fik en blodprop og mistede livet på en cykeltur sidste efterår. Faderens død satte en rejse i gang, som Henrik Kastoft ikke havde forestillet sig.

- Det er det,  døden kan. Den gør også noget ved livet og kan flytte os, siger han.

Nu går Henrik i sin fars fodspor langs Limfjorden og kigger ud på det sted, hvor faderens aske er kastet ud.

- Jeg er dybt taknemmelig for, at tabet af min far fik mig flyttet til et bedre sted i mit liv med mindre fart på, mere nærvær, tættere relationer og et liv i harmoni med naturen, understreger Henrik Kastoft og tilføjer:

- I dag har jeg ingen gæld, og det giver en stor frihed. Også arbejdsmæssigt. Jeg er overbevist om, at jeg skal bo på Jegindø resten af mit liv.

Se udsendelsen om de to tilflyttere, som begge har skabt et helt nyt liv.​​​​
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST