Nørre Nissum-elever er Danmarksmestre i at piske æg og skifte dæk

Tre elever fra Nørre Nissum Skole løb med titlen som danmarksmestre i DM i Skills Stafetten. Her konkurrerede de mod andre 8. klasser i at samle flyttekasser, sortere piller og lave elinstallationer.

Tre elever fra Nørre Nissum Skole vandt fredag DM i Skills Stafetten. En stafet, hvor 8. klasseelever dyster i alt lige fra at piske æg til at skifte dæk og samle flyttekasser.

Dagen derpå er det stadig ikke til at forstå for en af de 15-årige Danmarksmestre.

- Det var fedt. Når man står i dysten, føler man ikke, at det er så stort, men det er jo næsten en ubeskrivelig oplevelse, fortæller Mads Sønderiis.

- Det er jo sindssygt. Vi får meget opmærksomhed, for det er jo stort. Det er DM.

Skills Stafetten var en del af DM i Skills, hvor unge fra landets erhvervsuddannelser dyster om at være den bedste i sit fag.

Det blev afholdt i Bella Centeret i København.

Vandt DM uden at øve

De tre vindere – Mads Sønderris, Jeppe Viborg og Kathrine Damgaard – havde hele klassen med til København for at overvære dysten.

- De var fuldstændig oppe at køre. Det var for sygt, fortæller Mads Sønderriis om klassens opbakning.

Den 15-årige danmarksmester fortæller, at han og de to holdkammerater ikke havde trænet op til konkurrencen. De vidste nemlig ikke, hvilke udfordringer der ventede til Skills Stafetten.

- Men klassen var sikker på, at vi ville vinde førstepladsen, siger Mads Sønderriis.

Danmarksmestrene i Skills Stafet. Fra venstre: Kathrine Damgaard på 14 år, Mads Sønderriis på 15 år og Jeppe Viborg på 16 år.
Danmarksmestrene i Skills Stafet. Fra venstre: Kathrine Damgaard på 14 år, Mads Sønderriis på 15 år og Jeppe Viborg på 16 år.
Foto: Bo Sønderriis

Til konkurrencen blev de tre udfordret i at skifte dæk, sortere piller, piske æg, samle en skammel, lave et puslespil, samle flyttekasser og stable dåser.

Med førstepladsen fulgte en præmie på 10.000 kroner til klassekassen. 8. klassen fra Nørre Nissum har ikke bestemt, hvad de skal bruge pengene på.

- Vi overvejer at tage ud og bowle eller i sommerland, lyder det.

Vinderholdet fra Nørre Nissum kvalificerede sig til DM ved en regional konkurrence i efteråret.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.