Ingen troede på projektet: Nu er der lang venteliste til børnehave

Det var svært for Struer Fribørnehave at finde penge til at starte op. Her et år efter er den en kæmpe succes.

Der blev hygget lidt ekstra, da Struer Fribørnehave kunne fejre 1 års fødselsdag. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Kunne du tænke dig, at dit barn skulle gå i Struer Fribørnehave? Så er det bare ærgerligt, for ventelisten er lang. Meget lang. Den første plads at få er nemlig først i 2022.

- Det er jo helt vildt. Det havde vi ikke turde håbe på. Vi har jo venteliste, så det er over alt forventning, siger Lise Holm, der er leder i Struer Fribørnehave.

Årsagen, til at Lise Holm er særligt begejstret, skal findes i børnehavens svære start. Børnehaven var tre år undervejs og havde særdeles svært ved at få finansiering i hus, da de mange mulige kreditorer var skeptiske omkring børnehaven.

Det havde vi ikke turde håbe på.

Lise Holm, leder, Struer Fribørnehave

- Det var en udfordring. Vi kunne mærke, at man mange steder var skeptisk over for, om det var et projekt, der ville lykkes. Vi er blandt andet blevet mødt med argumentet om vores geografiske placering, siger formand for Struer Friskoles bestyrelse, Thorsten Piontkowitz, der en af initiativtagerne bag børnehaven.

1 års fødselsdag

Finansieringen kom dog på plads efter tre års hårdt arbejde, og i dag 1. november kunne børnehaven fejre 1 års fødselsdag. Lige nu er der 27 børn i børnehaven og fra 1. marts er der fuld hus, det vil sige 30 børn, til og med 2022. Det var dog langt fra sådan, det så ud i november sidste år. Der var der nemlig kun fem børn, én pædagog og lederen selv.

- Det var en usikker tid, hvor vi ikke helt vidste, hvilken vej det ville gå med den her børnehave. Altså om der ville være tilslutning til den. De første mange måneder droppede der én ind i måneden, men da vi ramte sommerferien, var det sådan, at der kom fire til fem børn i måneden. Så der gik det rigtig stærkt, siger Lise Holm.

Vi kunne mærke, at man mange steder var skeptisk over for, om det var et projekt, der ville lykkedes.

Thorsten Piontkowitz, Bestyrelsesformand, Struer Friskole

Det er håbet, at fribørnehaven skal generere børn til Struer Friskole.

- Vi ville lave en lille børnehave med trygge rammer, som havde de samme tanker og værdier som skolen, siger Thorsten Piontkowitz.

Fødselsdagen og børnehavens succes blev fejret med kaffe, kage og saftevand - og ikke mindst gaver. Gaver, der indeholdt spil og sangbøger til børnehaven. 

01:57

Trods en svær start er fribørnehaven i dag en succes. De startede med 5 - i dag er de 27 børn.

Luk video