Straksdom til 39-årig hashdømt - 9 måneders fængsel og udvisning af Danmark

En mand har i grundlovsforhør kendt sig skyldig i flere forhold med hash, medicin og cigaretter.

Opdateret kl. 13.15 med oplysningen om, at den 39-årige mand har fået en straksdom. 

En 39-årig mand blev torsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for flere lovovertrædelser i forbindelse med hash, receptpligtig medicin og cigaretter.

Manden indrømmede lovovertrædelserne, og grundlovsforhøret endte med en straksdom på ni måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark. 

Manden var sigtet for at have erhvervet sig ni kilo hash med henblik på videresalg.

Ud af de ni kilo var cirka 4,8 kilo allerede solgt, mens de resterende 4,2 kilo blev fundet på bopælen i Struer.

Her fandt politiet også 169 benzodiazepiner. Det er receptpligtige piller, der anvendes som medicin mod angst og søvnforstyrrelser.

I et andet forhold var manden sigtet for med fortsæt at undgå betaling af told og afgifter i forbindelse med modtagelse af 2.600 cigaretter.

Den 39-årige var klar over, at cigaretterne var indsmuglet, og at statskassen dermed ikke fik de berettigede afgifter.

Normalt skal man i et grundlovsforhør tage stilling til, om en sigtet kan varetægtsfænglses ud fra den bevisbyrde, som anklagemyndigheden præsenterer for retten.

Hvis den sigtede tilstår i retten, som det var tilfældet med den 39-årige, er det sommetider muligt at afgøre sagen med det samme. 

Se også:Det er nemt at få fingrene i hash. Faktisk kan du få det leveret lige til din hoveddør. Selv i folkeskolen ved de, hvad de skal gøre for at få fat i det.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.