Flere tager springet og køber en båd: Det er slet ikke så ringe

Der er godt gang i bådsalget flere steder i landsdelen. Mange førstegangskøbere forsøger at redde sommerferien.

Der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. 

Sådan er det i hvert fald for corona-krisen og en del af sejlbådsbranchen, der i øjeblikket har flere enye kunder, som tager springet ud i den maritime hobby.  

quoteVi oplever, at folk har købt en lille båd for feriepengene, og så skal de ud og prøve at sejle. Det er ikke så ringe. 

Mads Bendix, indehaver af Sejlerbixen i Struer

- Vi må jo sige, så længe vejret et godt, så har folk lyst til at købe både, siger Lars Simonsen, der ejer Herning Trailer- Bådscenter.

Han har ejet butikken siden 1998 og har både set op- og nedgangstider. Dette forår hører til i den første kategori. 

- Folk vil gerne ud at sejle. Så det er fantastisk. Vi har haft et væsentligt bedre forår nu her. Især de sidste to måneder er det gået rimelig stærkt på at sælge både. Jeg vil skyde på, vi har solgt ca. 30% flere både end sidste år det sidste par måneder, siger han. 

Lars Simonsen fortæller, at han oplever en del kunder, som ikke kan komme ud på den rejse, de havde planlagt, og derfor beslutter sig for at udleve en slumrende drøm om en sejlende ferie i de danske farvande. 

Ganske fornuftigt

I Holstebro-Struer Havn mærker de også den øgede interesse fra flere helt nye sejlere netop nu. 

- Det er egentlig gået ganske fornuftigt her i år. Hvis man ser bare her i maj måned, der er faktisk udlejet ti flere pladser, end vi gjorde i april måned, siger Pia Lynghøj Thomsen fra Holstebro-Struer Havn. 

Med over 530 pladser er havnen i Struer en af Limfjordens større. Der er stadigvæk omkring 100 ledige pladser, der bruges af sommerens sejlende gæster, men fremgangen i udlejningen af pladser er stort.  

Flere i branchen for fritidssejlere melder om et travlt forår, hvor mange førstegangskøbere nu tager springet i skyggen af corona-krisen, der har vendt op og ned på sommerferieplanerne. 
Flere i branchen for fritidssejlere melder om et travlt forår, hvor mange førstegangskøbere nu tager springet i skyggen af corona-krisen, der har vendt op og ned på sommerferieplanerne. 
Foto: Kasper Hovmand, TV MIDTVEST

Mads Bendix er indehaver af Sejlerbixen i Stuer. Han sælger grej til både og også gerne en hel båd, hvis han kan komme af sted med det. Han anslår han er 25% flere kunder i butikken dette forår end normalt. 

- Vi oplever, at folk har købt en lille båd for feriepengene, og så skal de ud og prøve at sejle, siger Mads Bendix.

Han er godt tilfreds med forretningen dette forår og de mange førstegangskøbere, som i lyset af de vanskelige rejseforhold springer ud i livet som bådejere. Lars Bendix betegner situationen;

- Det er slet ikke så ringe. Vi sælger udstyr og hjælper med at klargøre. Vi har også held af at sælge et par både til dem, siger struerboen med et smil. 

 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Forbrug.