Efterskole forkæler elever med sød overraskelse

Onsdag kørte lærere fra Hardsyssel Efterskole hele landsdelen rundt for at se til deres elever - og for at overrække en overraskelse til elevernes søde tand fra skolens køkken.

Onsdag kørte lærerne fra Hardsyssel Efterskole mellem Holstebro og Struer ud for at overraske skolens 105 elever.

Hardsyssel Efterskolens lokaler står tomme ligesom resten af landets efterskoler, så når eleverne ikke må komme til skolen, må skolen komme ud til eleverne.

- Vi savner vores elever noget så grusomt, og jeg er sikker på, at de også savner hinanden og os, siger Jonas Hejsel, der er forstander på efterskolen.

Derfor fik hver enkel elev leveret en hilsen fra skolens køkken i form af søde sager.

- Vi tænkte, at det ville være rart at få lidt Hardsyssel-minder, siger lærer Asger Hormstrup, da han overrækker hilsenen til en af sine kontaktelever.

Samtidig fik lærerne mulighed for at hilse på alle deres elever og høre, hvordan de har det derhjemme.

- Det der med at komme ud og sige hej og ikke sidde bag et webcam. Det betyder meget. Og så er det i bund og grund også for at vise eleverne, at vi gerne vil dem, fortæller Asger Holmstrup.

Kamalea og Inga fra køkkenet på Hardsyssel i gang med at pakke de mange søde hilsener til eleverne.
Kamalea og Inga fra køkkenet på Hardsyssel i gang med at pakke de mange søde hilsener til eleverne.
Foto: Hardsyssel Efterskole

En specialitet fra køkkenet

I pakken fra efterskolen kunne eleverne finde en af Hardsyssels specialiteter – elevernes yndlingskage ’Black Magic’, som altid bliver spist op med ske.

Med i pakken var også en personlig hilsen til hver enkelt elev.

Og det hele blev i løbet af onsdagen overrakt af den kontaktlærer, som eleverne har særlig tilknytning til på skolen.

- På en efterskole er man i den grad i del af et fællesskab, og det er ikke det samme på afstand. Men vi håber, at vi med vores hilsen kan minde eleverne om, at de betyder alt for os, siger Jonas Hejsel.

Både elever og lærere håber, at de snart må komme tilbage på efterskolen. Den 10. maj meddeler regeringen, om og hvornår efterskolerne får lov at åbne igen.

Landsdelens efterskoler ligger øde hen i coronakrisen - men det forhindrer ikke Hardsyssel Efterskole ved Struer i at forkæle deres elever.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.