Dansk And er gået konkurs

Ifølge kurator Niels Skovgård Larsen har bestyrelsen bag Dansk And netop begæret virksomheden konkurs

Torsdag formiddag klokken 11.15 blev Dansk And begæret konkurs. Det bekræftede Martin Daasbjerg da TV MIDTVEST talte med ham i dag. Han har ingen kommentarer - og henviser til den pressemeddelelse, der er sendt ud.

- Det er bestyrelsen selv, som har truffet beslutningen og indgivet begæringen, siger Niels Skovgård Larsen, til Dagbladet Holstebro Struer.

Det er Dansk Ands andeslagteri i Struer der er gået konkurs.
Til Dagbladet Holstebro Struer fortæller den administrerende direktør, Per Vinther Møller, at det er brandærgerligt, at der ikke er flere penge på kontoen.

- 2016 har været tabsgivende og vi må se i øjnene, at aktiekapitalen er tabt, siger Per Vinther Møller. Han forklarer, at bestyrelsen og direktionen har undersøgt mulighederne før tilførsel af ny kapital, men vurderer nu, at det ikke er muligt, således siger han.

For blot et år siden fik Dansk And nye aktionærer ind i firmaet, som skulle sikre ny vækst til virksomheden. Men sådan gik det ikke.

- Virksomheden har haft en vanskelig periode med betydeligt underskud ved etableringen, Brexit straks efter indskud af kapital og senest fugleinfluenza. Hertil kommer investeringer på mere end 11 mio. kroner i fabrikken i indeværende år. Dette investeringsbehov ville i 2017 være på mere end 10 mio. kroner, konstaterer Per Vinther Møller til Dagbladet Holstebro Struer.
 

PRESSEMEDDELELSE

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.