Biljagt i nat: Teenagere stak af med 160 km/t

Farten var flere gange oppe omkring 160 km/t, før to teenagere til sidst blev stoppet af politiet i nat.

Der var drama på landevejene omkring Struer og Vinderup i nat, hvor to teenagere i mere end en halv time var på flugt fra politiet. 

Tidligere på aftenen havde de to drenge på 17 og 18 år stjålet en rød Citroën C1 fra et værksted i Struer, hvor bilen var til service. Klokken 00:21 stødte en patrulje tilfældigvis på bilen, og så begyndte jagten ellers over adskillige kilometer - og med en fart, der nok har presset speedometeret i mikrobilen til det yderste. Flere gange kørte teenagerne op mod 160 km/t.

- Fra Struer gik jagten mod Sevel, Vinderup og Hjerl Hede. De to unge er fra det område, men tilfældigvis er vores folk i patruljebilen også vokset op der, så de var godt kendt i området, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch, der også oplyser, at hastigheden lå fra 110 og helt op til 160 km/t. 

Kørte videre på flade dæk
Hastigheden kom dog væsentligt ned efter Hjerlhedevej, hvor de to teenagere kørte over en af politiets sømmåtter - de såkaldte "stingerspikes". Det fik dog ikke den røde bil til at stoppe - istedet fortsatte den med omkring 40 km/t, indtil de to unge mistede kontrollen over bilen, som kørte af vejen på Stokholmvej i Sahl nordøst for Vinderup.

- Dækkene var fuldstændigt kørt op, og til sidst kørte de bare på selve hjulet, fortæller vagtchefen og oplyser, at patruljen kunne anholde teenagerne klokken 00:53. 

Det var den 17-årige, der kørte bilen, og en test viste efterfølgende, at han var påvirket af narko. Politiet kender i forvejen begge unge, og de står nu over for en række sigtelser efter nattens vilde kørsel, ligesom den 17-årige kan se frem til at få udskudt det tidspunkt, hvor han kan tage kørekort.  

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.