15-årig dømt for brandstiftelse

Der er nu faldet dom over den 15-årige, som påsatte flere brande i Bremdal i fjor. Han skal have psykiatrisk behandling fremfor almindelig straf.

Retssagen mod en 15-årig dreng, der har været sigtet for fire tilfælde af brandstiftelse af biler og affaldsskure i Bremdal, har fundet sin afslutning, oplyser anklager, Søren Kløvborg Laustsen.

- En mentalundersøgelse på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov har fastslået, at det vil give bedre mening at give den 15-årige mentalbehandling fremfor en almindelig straf. Det er en dom, som jeg er tilfreds med, siger Søren Kløvborg Laustsen.

Drengen, der selv bor i området, blev i august taget på fersk gerning, da han om morgenen den 10. august var i færd med at sætte ild til en varebil. Episoden blev afslutningen på en uge, hvor i alt syv brande havde hærget i området.

Drengen fyldte 15 år i den uge, hvor brandene stod på, og han var derfor under den kriminelle lavalder, da de tre første brande fandt sted. Derfor er han kun tiltalt for de sidste fire.

Retssagen mod en 15-årig, der er i søgelyset for at stå bag pyromanbrande i Bremdal ved Struer, begyndte i dag

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.