Nu ruller sagen: Brandstifter fra Bremdal i retten

Retssagen mod en 15-årig fra Bremdal er begyndt - han er sigtet for flere brandstiftelser.

I dag begyndte retssagen mod en 15-årig dreng, der er sigtet for fire gange at have sat ild til biler og affaldsskure i bydelen Bremdal, der ligger nord for Struer.

Drengen, der selv bor i området, blev i august taget på fersk gerning, da han om morgenen den 10. august var i færd med at sætte ild til en varebil. Episoden blev afslutningen på en uge, hvor i alt syv brande havde hærget i området.

Isolerede sig

Under retssagen tegnede der sig et trist billede af den sigtede. Her kom det frem, at drengen har været stærkt påvirket af forældrenes skilsmisse, som fandt sted for år tilbage. Struer Kommune kunne også fortælle, at de flere gange har forsøgt at trænge ind til drengen ved hjælp af psykologer. Intet har tilsyneladende hjulpet, og drengen har i stedet isoleret sig mere og mere med sin computer.

SE HER: TV MIDTVEST lavede et indslag, da den sjette brand på under en uge fandt sted.

Uenighed om omfanget

Drengen fyldte 15 år i den uge, hvor brandene stod på, og han var derfor under den kriminelle lavalder, da de tre første brande fandt sted. Derfor er han kun tiltalt for de sidste fire. Dog mener forsvarer Per Broe-Andersen kun, at der er beviser til at dømme drengen for den sidste brand.

- Der er jo ikke nogen spor, der knytter ham til de andre brande. Tværtimod er der nogle forhold, der gør, at der godt kan have været andre inde i billedet. Der er blandt andet set nogle knallerter i området, så der er noget, der tyder på, at der har været andre på spil, siger Per Broe-Andersen.

Anklager, Søren Klovborg, forsøgte i dag at kæde den 15-årige sammen med alle syv brande. Beviser fundet på drengens computer skulle ifølge anklageren styrke påstanden om, at han står bag alle brandene. Han har eftersigende søgt på nettet efter inspiration til bileksplosioner og andet, der ifølge Søren Klovborg kan indikere, at han har været interesseret i emnet.

Forsvareren mener dog ikke, at søgninger på internettet kan bevise noget. Ifølge ham er det helt naturligt, at drengen har søgt på nettet, når der har været brande i området.

Der falder dom i sagen på fredag.

Retssagen mod en brandstifter i Bremdal er begyndt

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.