Voksen-kollegium er en stor succes

KIS-huset i Skive blev taget i brug for præcis et år siden. Indtil nu har seks af husets tidligere beboere slået sig ned i byen.

I Skive har de stor succes med at tiltrække højtuddannede unge til byen. Det seneste år har byen haft et karriehus hvor de attraktive unge kan bo sammen. De unge har været så tilfredse, at flere nu har valgt at slå sig fast ned i byen.

Bjørn Clemmensen er en af dem, der har fået fast lejlighed i Skive efter at have boet et halvt år i KIS-huset.

- Havde du spurgt mig for et år siden, om jeg ville blive boende, så havde jeg sagt nej. KIS-huset har gjort, at det var nemt at flytte fra Odense og herop, siger Bjørn Clemmensen, der arbejder som produktudvikler hos Vikan i Skive.

KIS står for Karriere i Skive, og huset, der i dag har etårs jubilæum, har plads til 13 beboere. Det sidste år har 33 unge boet der, og seks af dem bor nu fast i byen.

Huset er indrettet med forskellige lejligheder og store fællesarealer. Formålet er, at de unge kan bruge hinanden til at lære Skive at kende.

- Det er vigtigt, at virksomhederne i byen kan få kvalificeret arbejdskraft. Det her er et led i at hjælpe virksomhederne med det, siger Lars Yde, der er formand i KIS-fonden.

Også uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), er begejstret.

- Jeg mener, det er et fremragende initiativ, der viser et erhvervsliv og et område, der kærer sig om at kunne tiltrække den rette arbejdskraft velvidende, at det er en udfordring at trække folk til de tyndt befolkede områder, hvis man ikke har et netværk. Det her er en glimrende model, siger Esben Lunde Larsen.

Modellen har sikret, at Bjørn Clemmensen på trods af sit odenseanske ophav nu føler sig som en ægte skibonit.

- Skive, det er mit hjem nu. Jeg er rigtigt glad for at være her og glad for alle de muligheder, der er, siger Bjørn Clemmensen.

Lige nu er der venteliste på at få en plads i huset.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.