Tyve stjal 75 meter lang badebro: - Det virker sådan lidt 'dum-dummere'-agtigt

I starten af november forsvandt en 75 meter lang badebro fra Strandtangen i Skive. Ingen vidste, hvordan og hvor broen var havnet, men nu er badebroen tilbage igen.

Hvordan kan nogen få en 75 meter lang badebro til at forsvinde - uden at naboerne lægger mærke til noget? 

I Skive er det netop det, der har været sket. I starten af november opdagede en medarbejder fra Park og Vej ved et tilfælde, at den badebro, der i sommerhalvåret er sat op ved den populære badestrand, Strandtangen, var blevet fjernet. 

Fra oktober og frem til foråret ligger badebroens træplader og stolper oppe på land, og der skal lastbil og kran til for at fjerne broen. 

- Det er en af de sjoveste og mest mærkelige situationer, jeg har været ude for, siger driftsleder Lars Skovgaard fra Park og Vej i Skive om forløbet.

Broen blev efterlyst, og tyveriet meldt til politiet. Nu - godt en måned senere - har efterforskningen båret frugt. 

I går blev den fundet af politiet i en lade lidt udenfor Randers, og her til morgen blev broen så hentet hjem til Skive.

- Vi havde troet, at den var ude af landet for lang tid siden, men at man så finder den nord for Randers, og den er sat til salg på nettet... Det virker sådan lidt dum-dummere-agtigt. Men vi er utroligt glade for at have den tilbage igen, fortsætter driftslederen.

Badebroen blev fundet skilt ad i en lade ved Randers. Nu er den tilbage i Skive igen.
Badebroen blev fundet skilt ad i en lade ved Randers. Nu er den tilbage i Skive igen.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Sat til salg på nettet

Det var et tip fra Skive Folkeblad, der ledte politiet på sporet af badebroen. Broen var nemlig blevet sat til salg på Facebook. 

Men hos Park og Vej undrer de sig gevaldigt over, hvad tyvene har villet bruge den 75 meter lange badebro til. 

- Jeg kan undre mig over, at der er nogle, der tænker: "Vi stjæler en badebro, skiller den ad og sætter den til salg på nettet." Det virker dumt, for den er faktisk rimelig indviklet at sætte op, sådan en badebro, siger driftsleder Lars Skovgaard. 

Det er heller ikke praktisk muligt at sætte broen op et andet sted, for alle ankerne sidder fast i fjordbunden i Skive. 

- Jeg tror ikke, de har tænkt særlig langt, siger Lars Skovgaard, der finder oplevelsen ganske morsom - nu hvor det hele er endt godt.

Ikke råd til en ny badebro

Badebroen har en nypris på 200.000 kroner. Så sent som i går aftes var det oppe at vende i byrådet, hvad man skulle gøre næste år, nu hvor den populære badebro var blevet stjålet. Her kom det frem, at skibonitterne ikke skulle regne med, at der ikke ville blive råd til en ny badebro lige foreløbig.

Så driftsleder Lars Skovgaard er på alle badeglade skibonitters vegne lettet over, at badebroen er kommet hjem til Skive igen.

- De skal nok komme ud at bade til her til foråret. Der kommer en badebro op igen, siger han.

Badebroen ser ud til at være i fin stand - trods tyveriet. Det eneste, der mangler er skruer, men dem har Vej og Park rigeligt af på lager.

Politiet har sigtet to mænd i sagen, oplyser efterforskningsleder Christian Toftemark.