Skive risikerer at miste 30 statslige job

Et oplæg til en ny struktur for hjemmeværnet lægger op til at flytte administrationen fra Skive til Aarhus. Borgmesteren frygter, at byen vil miste de ca. 30 statslige arbejdspladser i hovedkvarteret.

Hjemmeværnshovedkvarteret på kasernen i Skive, kan være på vej til Aarhus. Udsigten til at miste 30 gode statslige arbejdspladser giver store bekymringerne hos byens borgmester.

- Det er så stort et alvorlig, at vi har sat alle politikere i byrådet i gang med at kontakte deres landspolitiske kolleger fortrinsvis i forsvarsudvalget omkring den her sag, siger Peder Chr. Kierkegaard, borgmester for Venstre i Skive.

Ny struktur

I det seneste forsvarsforlig blev det besluttet, at hjemmeværnets i dag 3 hovedkvarterer skal barberes ned til to. Et østligt i København, og så skal hovedkvarterene i Odense og Skive lægges sammen til et nyt hovedkvarter på et endnu ukendt sted i Vestdanmark. Ifølge flere kilder Tv Midtvest har talt med, lægger et udvalg af embedsmænd fra forskellige ministerier i forarbejdet til den nye struktur op til en placering i Aarhus i stedet for Skive, hvor det jyske hovedkvarter ligger i dag.

- Vi er selvfølgelig mest bekymrede for, at kræfterne omkring de store byer igen rykker en enhed til de store byer - i det her tilfælde vil det formentlig være Aarhus, siger Peder Chr. Kierkegaard, siger borgmesteren.

Hos Partikollegaen i Forsvarsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen, er det kommunale opråb blevet hørt.

- Når vi skal placere statslige arbejdspladser, så skal vi ikke blive ved med at rykke tingene mod øst, hvor der er meget dyrere huslejer og stor trafikal trængsel. Lad os nu få tingene spredt ude omkring i landet, siger Kristian Pihl.

Politisk beslutning

Indtil videre er det kun et oplæg. Politikerne i Folketingets udvalg får først sagen præsenteret på et møde den 17. februar. Men de lokale politikere har ikke tænkt sig, at sidde på hænderne i ventetiden.

- Vi er fuldstændig klar over, at vi skal være oppe på tæerne og prøve at få argumenteret for, at her er i hvert fald en af de enheder, der godt kan ligge lidt væk fra de større byer, siger Peder Kristian Kierkegaard.

- Og vi har altså det stærke argument; der er et regionshovedkvarter i Skive i forvejen. Hvorfor i al verden skal man til at flytte det? Det koster altid dyrt. Og der er en masse familier, der bliver rykket op med rode. Vi mister kompetencer, som i dag findes på Skive Kaserne. Alle argumenter peger på, at vi skal vælge Skive Kaserne, og det at vi råber vagt i gevær nu - er et udtryk for rettidigt omhu, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Den endelige beslutning om, hvor det nye hovedkvarter skal placeres, ventes i løbet af efteråret.

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.