Skive Politi: Fredeligste festival nogensinde

Den 25. Skive Festival blev den fredeligste, der nogen sinde har været, lyder meldingen fra politiet.

Om det er fordi Skive Festival er ved at blive voksen med 25 år på bagen, eller fordi Dansktop-musikken havde en fremtrædende plads i år, vides ikke.

Men faktum er, at dette års Skive Festival var usædvanlig rolig, hvis man skal tro det lokale politi.

- Jeg kan ikke huske, der har været en festival, der har været mere fredelig end den her, og jeg har trods alt været med i 20 år, siger politikommissær Lars Mikkelsen, Midt- og Vestjyllands Politi i Skive.

quoteDer har intet alvorligt været overhovedet

Lars Mikkelsen, politikommissær, Lokalpolitiet Skive

Normalt plejer der at være 80-100 politisager efter festivalen, men i år har der ind til nu været 18 sager. Hos politiet forventer de, at der måske kan komme lidt flere i løbet af de kommende dage, og derfor ender antallet af sager nok mellem 20 og 30.

Ud over to mindre sager om narko har det meste handlet om dårlig adfærd og bortvisninger.

- Der har intet alvorligt været overhovedet. Det er den mest fredelige festival, der nogensinde har været, siger politikommissæren.

Festivalgæst genoplivet

Det mest dramatiske var da en festivalgæst faldt død om og blev genoplivet af hurtige festivalgæster og de lokale samaritter.

Manden blev efterfølgende fløjet med lægehelikopter til Skejby, hvor han i følge politikommissæren efter omstændighederne har det godt. 

Nogen egentlig forklaring på den rolige festival, har politiet ikke.

- Jeg ved ikke om det skyldes, der har været et mere modent publikum, eller om det er fordi, der kun har været musik på selv pladsen og ikke nede blandt teltene. Men vi er i hvert fald sluppet ekstremt billigt, siger Lars Mikkelsen, politikommissær, lokalpolitiet i Skive.

Godt 10.000 gæster

Også arrangørerne betegner årets festival som en succes med mellem 10 og 11.000 gæster.

- Jeg synes, det er gået rigtigt fint. Vi har fået mange gode positive tilkendegivelser for de mange nye tiltag, vi har lavet. Folk er kommet og rost os for det og skibonitterne har taget godt imod det, så det er vi glade for, siger Klaus Sørensen, formand Skive Festival.

Endnu er det for tidligt at gøre regningen op, men arrangørerne forventer at festivalen ender med et positivt resultat. 

- Der har været flere folk på pladsen og baromsætningen har også været bedre end forventet, så alt andet lige skulle det være et positivt resultat, siger formanden.

Festivalen sluttede søndag og i dag tirsdag er oprydningen stadig i gang.

- Der er rigtig god stemning. Alle vores folk er lykkedes med 8 timers søvn i nat, så der er god arbejdsenergi i dag. Og vi har stadig en masse ting, der skal pilles ned og nogle ting, der skal gøres op, men der er ret god stemning, fortæller formand Klaus Sørensen.

Allerede nu lover formanden, at der også bliver en festival næste år. 

Formand Klaus Sørensen lover der også kommer Skive Festival næste år