Skive Kommune betaler 3 millioner for varme under stadion

Efter at have spillet flere år i 1. division på en dispensation, får stadion i Skive nu varme under banen.

Det er store maskiner og ikke fodboldben og støvler, der i disse dage er i fuld gang på Skive Stadion. Der skal ligges varme under banen efter byens fodboldhold SIK i flere år har spillet på en dispensation fra DBU.  

- Skive Kommunes fodbold-flagsskib er Skive IK. De spiller i 1. division og der er der krav fra dansk boldspil union om, at der skal være varme i banen, så man kan spiller alle kampe, med de vejrforhold der er, siger Jens Peder Hedevang (V), der er formand for Teknik- og miljøudvalget i Skive Kommune.   

I alt skal der graves 25 kilometer rør ned under græstæppet. Projektet er langt fra gratis. Kommunen investerer 3 millioner kroner i varmeanlægget under fodboldbanen.  

quoteDet er en prioritering, der er vigtig. Det har hele byrådet sagt ja til. Vi har jo også en forhåbning om, at vi skal spille i 1. division i mange år.

årJens Peder Hedevang, Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Skive Kommune

- Det er ganske simpelt et krav. Skive har spillet på dispensation, og det bliver ikke ved med at gå. Stadion og banen er kommunalt ejet anlæg, så derfor er det Skive Kommune, der skal betale det her, siger Jens Peder Hedevang.

Gravemaskinerne har overtaget græstæppet i Skive.
Gravemaskinerne har overtaget græstæppet i Skive.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Klubben har netop afsluttet en af de bedste sæsonen i klubbens historie, hvor skibonitterne længe var kandidater til oprykningskampe til Superligaen. Selv om det altså blev til endnu en sæson i 1. division, kan klubben nu roligt se frem til næste sæson, hvor klubben kan leve op til DBUs banekrav.

- Det er en prioritering, der er vigtig. Det har hele byrådet sagt ja til. Vi har jo også en forhåbning om, at vi skal spille i 1. division i mange år og forhåbentlig måske have lidt ambitioner om lidt mere.

- Realistisk set, så passer Skive til 1. division, og det har de gjort kanongodt, og det vil vi selvfølgelig bakke op om, siger Jens Peder Hedevang.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.