Pony fundet påkørt

En pony er i løbet af natten fundet påkørt på Herningvej (rute 34) ved Flyndersø syd for Skive.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog natten til tirsdag kl. 03.30 en anmeldelse om en død pony, som lå midt på kørebanen på Herningvej (rute 34) ved Flyndersø syd for Skive.

Ponyen var død, da patruljen ankom til stedet. Den er blevet påkørt, og der blev fundet vragrester fra et kølegitter tilhørende en Ford.

Ponyen vejer ca. 300 - 400 kg, den er sort/hvid med langt pandehår. Der var ingen grime eller andre særlige kendetegn på den.

Ponyen ligger stadig på stedet og er skubbet ud i rabatten, hvor politiet afventer henvendelse fra ejer, så den kan blive fjernet. Den er markeret med politiets minestrimmel.

- Vi vil gerne have fat i ejeren, og vi håber bare på det er ikke er ung pige, som møder den på vej til skole. Vi undrer os over, at bilisten som har påkørt den, ikke har givet politiet besked. Hesten er formentlig sluppet ud fra en mark i nærheden, siger vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En påkørt pony eller hest går under samme betegnelse som påkørt vildt og er ikke en politisag. Det er førerens egen kaskoforsikring, som dækker skaderne, og det påhviler ejeren af ponyen at få den fjernet.

Ud over det tabte kølegitter har politiet intet om bilen. Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på tlf: 114.

Opdateret 15.07

Ifølge Skive Folkeblad tilhører ponyen, som er en islandsk vallak, byrådsmedlem i Skive Kommune Ditte Staun (B), som havde havde den gående i en indhegning grænsende op til vejen, hvor den blev fundet.

Opdateret onsdag:

Lokalpolitiet i Skive oplyser i dag, at bilisten, der påkørte ponyen, henvendte sig til lokalpolitiet allerede tirsdag morgen.

- Bilisten stod her på stationen inden, vi åbnede, så hun har gjort, hvad hun skulle, fortæller Morten Bujakewitz fra Lokalpolitiet i Skive.

Politiet har også været i kontakt med ponyens ejer.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.