Politiet melder om indbrudsbølge i varebiler: - Det er samme fremgangsmåde

Flere steder i landsdelen melder Midt- og Vestjyllands Politi igen om indbrud i varebiler og stjålet værktøj.

Tyvene borer hul i døren for at kunne bryde ind i varebilerne.
Tyvene borer hul i døren for at kunne bryde ind i varebilerne.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Både Thisted og Skive Politi meddeler, at der lige nu er flere indbrud i varebiler, hvor der bliver stjålet især elektrisk værktøj.

Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted fortæller, at de inden for den seneste uge har fået anmeldelser om tre til fire indbrud i varebiler, mens der i Skive har været fire indbrud og et forsøg.

- Det er samme fremgangsmåde, hvor der bliver boret hul i døren på bilen, og tyvene stjæler el-værktøj, fortæller Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Det er i håndværkerbiler, der holder parkeret privat, indbruddene sker. Senest er der blevet stjålet værktøj for mellem 10.000 og 25.000 kroner ved hvert indbrud.

Indbruddene er ofte svære at opklare, da der ingen vidner er. Men alligevel har de hos politiet i Skive denne gang noget at gå efter.

- Et af stederne er der muligvis videoovervågning, hvor man kan se en bil køre forbi, så det skal vi nu have undersøgt, siger Lars Mikkelsen.

Stor stigning de seneste år

Det er et tilbagevendende problem, at tyve bryder ind i håndværkernes varebiler. I februar blev syv indbrud anmeldt i Skive og omkring september sidste år havde Midt- og Vestjyllands Politi hele 20 værktøjstyverier spredt over hele kredsen.

Dengang sagde Poul Fink fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi:

- Desværre er antallet af de her indbrud eksploderet de seneste år. Der er ikke ret mange opklaringer i det. Og det er måske fordi, de er så hurtige.

De værktøjstyve, det er lykkes Midt- og Vestjyllands Politi at pågribe de seneste år, har været fra Østeuropa. 

2:59
På bare fire dage har der tyve brudt 13 varebiler op her i landsdelen. Frederik Olsen fik stjålet varer for 70.000 kroner.