Par frygter ulykker ved cykelsti: - Der skal være en bom

Kamma Holmgaard Jakobsen og Bent Jakobsen mener, det kun er et spørgsmål om tid, før cykelstien tæt på deres hjem koster liv.

2:20
Ægteparret mener, at der skal være skilte eller en bom på cykelstien, for hajtænderne er ikke nok.
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST

Det kunne være gået grueligt galt, da Kamma Holmgaard Jakobsen forleden drejede op ad grusvejen mod sit hus i Vestsalling.

Vejen passerer nemlig en næsten nyanlagt cykelsti mellem landsbyen Harre og Nautrupvej lidt nord for Skive, som tidligere er blevet kaldt farlig af lokale i området.

På stien er cyklister og knallerters vigepligt markeret med hajtænder, men der er dårlig oversigt på stedet og ingen bom til at sænke farten for de bløde trafikanter.

Og da Kamma Holmgaard Jakobsen kørte på grusvejen holdt flere knallertkørere pludselig få centimeter fra hendes bil efter en kraftig opbremsning.

Hun frygter nu, at cykelstien kan koste liv, hvis der ikke sker ændringer.

- Vi synes, der skal være en bom, så cykler og knallerter kommer ned i farten. Det duer ikke kun med hajtænder, siger hun og tilføjer:

- Det er ikke sikkert, at alle kender vejen så godt, som vi gør, og hvis det var en lastbil eller en traktor, der kørte min tur, så var det bestemt ikke endt godt.

Ifølge ægteparret kørte de nemlig langsomt ved cykelstien, fordi de ved, at knallerter og cyklister kan komme i høj fart, og muligvis bemærker de ikke, at de krydser en landevej.

Harre-Nautrupvej_ny
Foto: Vejdirektoratet

Eksperter skal undersøge stien

Både Kamma Holmgaard Jakobsen og Bent Jakobsen ønsker, at der bliver gjort noget ved cykelstien, og ifølge projektleder ved Vejdirektoratet Peter Lund Hansen, tager de alle henvendelser alvorligt.

- Vi har nogle dygtige folk, der kigger på trafiksikkerhed, og jeg sender informationen videre til dem. De vil undersøge, om det er noget, der skal handles på, forklarer han.

Projektlederen fortæller, at eksperter vil kigge på cykelstien på mandag, og at det er dem, der skal afgøre, om der skal laves ændringer på stien.

- Man kunne for eksempel sætte skilte op, man kunne ændre på vigepligtforholdene, eller man kunne sætte en bom op, vi vil kigge på sagen og finde ud af hvilke løsningsmodeller, der er, hvis der skal ske ændringer, siger Peter Lund Hansen.