Noah dyrker stangspring på eliteplan: - Det handler meget om mod

Denne weekend afholdte Skive DM i indendørs atletik for unge med over 500 deltagere.

26:52

- Man møder helt nye mennesker. Det er et fedt fællesskab man har i atletikken, siger Noah Birk Meissner.

Nogle af landets yngste atletikudøver var i weekenden samlet i Skive, hvor der for 12. gang blev afholdt DM i indendørs atletik for unge.

Et af byens mange egne talenter er Noah Birk Meissner på 17 år. Et af hans mål for weekenden var at slå sin egen rekord i stangspring.

Enten kan det kikse fuldstændigt, eller også kan du have en fantastisk dag.

Noah Birk Meissner, Atlet, Skive Atletik- og Motionsklub

- Min personlige rekord er på 3,7 meter. Så jeg håber da, jeg minimum kan ramme den højde igen, men gerne lidt højere, siger det unge talent, som er medlem af Skive Atletik- og Motionsklub.

Læs også DM i atletik: 14-årig flygtning fra Sydamerika vinder bronze

Han har dyrket atletik i ti år, og har været med til DM tre gange. I weekenden skulle han blandt andet op i disciplinen højdespring og stangspring.

- Det er en af mine yndlingsdiscipliner. Det handler meget om mod, for enten kan det kikse fuldstændigt, eller også kan du have en fantastisk dag, siger han.

Engang imellem er det da også gået galt, når han hænger 3-4 meter over jorden.

- Jeg har prøvet at falde ned og ikke ramme madrassen, og det er det, der er ved stangspring. Men hvis man virkelig vil det, må man tage det med og kæmpe videre, siger Noah Birk Meissner.

Hans far var med som frivillig ved arrangementet, men han fungerer også som Noahs gode opbakning.

Vi arbejder i øjeblikket meget på at forfine hans teknik.

Marcus Meissner, Noahs far og frivillig ved DM

- Han har lige sat en ny rekord på 3,7 meter ved danske mesterskaber i mangekamp, og den prøver vi at se, om vi kan komme længere med nu. Men vi arbejder i øjeblikket meget på at forfine hans teknik. Når man er 17 år, så vokser man meget, så der er masser af kraft, og derfor skal de huske at have teknikken med, siger Marcus Meissner, der er Noahs far.

Noah nåede sin personlige rekord på 3,7 meter, men kom desværre ikke højere op end det. Han endte på en 5. plads i stangspring.