Lokale køber Paludan ud af Rødding

Borgere i byen Rødding i Salling har gjort det muligt for byens udviklingsråd at købe byens gamle friskole, som Rasmus Paludan ellers havde købt.

Rasmus Paludan kommer alligevel ikke til Rødding i denne omgang. Tidligere kom det ellers frem, at den racismedømte partileder og stifter af trossamfundet Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke havde købt den gamle friskole i byen.

Men den har lokale nu købt tilbage.

Det oplyser formanden for byens udviklingsråd, Finn D. Andersen, i en pressemeddelelse.

- Rødding Udviklingsråd har underskrevet en købsaftale på ejendommen Strandvej 5 i Rødding til overtagelse 1. januar 2021. Det er sket efter et længere og fint forhandlingsforløb. Nu afventer vi tinglysning af købet. På grund af corona og helligdage vil det tidligst ske 4. januar 2021, skriver formanden.

Rasmus Paludan havde købt bygningen for at fremme det nye trossamfund. Han har tidligere udtalt således:

- Vi vil rigtig gerne holde gudstjenester og kurser i sand kristendom, som folkekirken har forladt, fordi folkekirken tilbeder islam. Så det vil vi rigtig gerne bruge tid på med vores sognebørn der.

Borgere har gjort det muligt

Byen med 900 indbyggere havde for en stund glemt at snakke corona, fordi Rasmus Paludan havde annonceret sit indtog i byen.

quoteEn kreds af borgere har gjort det muligt for Rødding Udviklingsråd at erhverve ejendommen. Flot og vigtigt arbejde af alle involverede - mange tak for det.

Finn D. Andersen, formand, Rødding Udviklingsråd

Men i samme åndedrag sagde partistifteren, at han var åben for at blive købt ud igen – det krævede bare et ordentligt beløb.

- Jeg har talt med dem i dag (26. november, red.), og de synes, jeg skulle foreslå en pris. Men vi er utroligt glade for den bygning, vi har fået nu, så hvis det overhovedet skulle være relevant, skulle vi tilbydes en sum, så vi kan finde noget lidt bedre et andet sted. Men det er trods alt 750 kvadratmeter på en rigtig god placering, og det hænger ikke bare på træerne, sagde Rasmus Paludan.

Men nu er det altså sket, at Rødding Udviklingsråd har overtaget bygningen, skriver Finn D. Andersen.

- En kreds af borgere har gjort det muligt for Rødding Udviklingsråd at erhverve ejendommen. Flot og vigtigt arbejde af alle involverede - mange tak for det. Nu forestår så et større arbejde med at afklare, hvad ejendommen kan anvendes til. Rødding Udviklingsråd skal naturligvis ikke på sigt drive ejendommen.

Det hele drejer sig om denne gamle friskole i Rødding.
Det hele drejer sig om denne gamle friskole i Rødding.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Har også købt i Hoven

Selvom Rasmus Paludan nu har solgt friskolen i Rødding, er han ikke uden ejendomme i Midt- og Vestjylland.

Ved en tvangsauktion i Fogedretten i Herning i starten af december købte Paludan og partiet Stram Kurs nemlig en friskole i byen Hoven øst for Tarm for 520.000 kroner.

Her var han i budkrig med lokale, men den endte Paludan altså med at vinde.