Knud Bjerre forlader byrådet og bliver ny kulturdirektør

Den 51-årige skibonit bliver ny direktør for KulturCenter Limfjord. Derfor forlader han nu det politiske arbejde i byrådet.

Knud Bjerre er i dag forpagter af Skive Theater (arkivfoto). Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Bestyrelsen for KulturCenter Limfjord i Skive har nu fundet afløseren for direktør Bent Mølgaard, der har valgt at gå på efterløn.

En enig bestyrelse har blandt 66 ansøgere valgt at pege på den 51-årige skibonit Knud Bjerre, der sætter sig i direktørstolen 1. april.

Læs også Overrasker: To kendte skibonitter starter ny politisk liste

Knud Bjerre er i dag forpagter af Skive Theater - en aftale han nu opsiger - ligesom han tidligere har stået for kulturdelen i KulturCenter Limfjord. Bestyrelsen er derfor sikker på, at han er den rette mand til opgaven.

- Konkurrencen mellem kulturudbuddene i er stor i vores landsdel, og vi vil med valget af Knud Bjerre sikre, at Skive fortsat er på det kulturelle landkort, siger bestyrelsesformand Ann Østergaard i en pressemeddelelse.

Vemodigt at forlade teatret

Knud Bjerre blev ved sidste kommunalvalg valgt ind i Skive Byråd for Skive Listen. Han er medlem af Kultur & Fritidsudvalget og formand for Byudviklingsudvalget, men efter at have fået den nye stilling vil han nu forlade byrådet.

Han understreger i pressemeddelelsen, at det bliver vemodigt at forlade Skive Theater efter 13 år.

- Men KulturCenter Limfjord er med sine 22.000 kvadratmeter under tag uden tvivl egnes største kulturelle fyrtårn, så derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at det var tid til at søge nye udfordringer, siger han.

KulturCenter Limfjord, der blandt andet består af kulturscener, sportshaller, et badeland og en biograf, har over 500.000 gæster om året.

10:28

Fast Arbejde besøgte KulturCenter Limfjord i februar sidste år. Se programmet her.

Luk video