Overrasker: To kendte skibonitter starter ny politisk liste

Ny politisk liste i Skive, op til kommunalvalget. Knud Bjerre og Per Jeppesen vil først og fremmest kæmpe for flere tilflyttere til kommunen.

To kendte Skive-folk, tidligere eventmager og forpagter af Skive Teater, Knud Bjerre og tidligere borgmester, Per Jeppesen har netop offentliggjort at de stiller sig i spidsen for en ny borgerliste, Skive-Listen, til det kommende kommunalvalg.

Begge har ellers flere gange afvist tanken, når de er blevet adspurgt. Men planerne har alligevel været længe undervejs, afslører Knud Bjerre.

- Løst og fast i halvandet års tid. Og mere konkret de seneste tre uger, fortæller han.

quoteSkive trænger til mindre snak og mere handling.

Knud Bjerre og Per Jeppesen, Skive-Listen.

Fokus på tilflytning 

Først og fremmest vil de to Skive-folk arbejde for at trække flere tilflyttere til kommunen.

- Vi oplever begge, at Skive Kommune i almindelighed og Skive By i særdeleshed sakker mere og mere bagud i forhold til vores nabokommuner. Siden 2010 er Viborg kommune vokset med 3167 personer. Herning Kommune er vokset med 2838 personer. Holstebro kommune er vokset med 1069 personer. Fælles for alle tre kommuner er, at befolkningstilvæksten er sket i og omkring hovedbyen i kommunen. I Skive, der har vi siden 2010 mistet 1597 indbyggere, skriver de i en pressemeddelse.

Plads til flere kandidater

Skive-Listen stiller ikke med en borgmesterkandidat, men vil gå efter at få så megen indflydelse som muligt, bebuder spidskandidaterne.

Ifølge Knud Bjerre er der allerede flere kandidater på Skive-Listen, men der er plads til flere. Derfor er der opstillingsmøde på onsdag.

- Skive trænger til mindre snak og mere handling, og derfor har vi valgt at stå i spidsen for den nye borgerliste, forklarer de to i pressemeddelelsen.

Kender hinanden godt

Knud Bjerre og Per Jeppesen har siddet i byrådet sammen gennem otte år, for otte år siden. Med hver sin politiske farve.

Knuds Bjerre var venstre-mand, mens Per Jeppesen var socialdemokrat. Men det betyder ingenting, fortæller Knud Bjerre.

- Per og jeg har den samme tilgang til mange ting og vi kender hinanden rigtig godt. Og så er kommunalpolitik ikke så partipolitisk.

Torsdag offentliggør Skive-Listen sine kandidater.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.