Jesper vågnede ved larm i radiatoren, da genbohuset stod i flammer

Klokken 1.59 ringede Jesper Bakmann til brandvæsenet. Han var lige vågnet ved, at huset på den anden side ad vejen stod i flammer.

Det er ikke blevet til meget søvn for Jesper Bakmann, der bor på Bystedvej i Durup. Klokken lidt i to i nat vågnede han, da det lød som om, at der stod nogen og slog en hammer mod hans radiator.

- Vi undrede os over, hvad det var. Da jeg rejser mig op, lyder der et ordentlig brag. Jeg kigger ud ad vinduet, og fra genbohuset kommer der kraftig hvid røg ud, og så ringer jeg 112, siger Jesper Bakmann.

Han fortæller, at det var vandet i rørene, der larmede, da det kogte på grund af branden ved genboen.

- Hurtigt står der kæmpe flammer op fra udestuen bag huset. Jeg tror, de er 10 meter høje. Derfra tager det fart, og inden for fem minutter er huset overtændt.

0:43
Jesper Bakmann optog selv en video med branden.
Foto: Jesper Bakmann

Vækkede de andre naboer

Jesper Bakmann vidste, at genbohuset stod tomt, så i stedet gik han sammen med en nabo i gang med at vække de andre beboere i nærheden, mens de venter på at brandvæsenet skulle nå frem.

- Vi løb rundt og bankede på ruderne ved de forskellige naboer, for vi vidste ikke, hvilken vej vinden ville bære branden, og om det ville gribe om sig.

Der kom dog ingen personer til skade ved branden, men huset er total udbrændt, og der står kun ydremurerne tilbage.

- Det var skræmmende at se, hvor hurtigt det egentlig går. Jeg har aldrig selv set en brand på den måde før, siger Jesper Bakmann.

Sådan ser huset i Durup ud i dag.
Sådan ser huset i Durup ud i dag.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST