Frustreret bilhandler: Mågerne ødelægger mine biler

Måger er blevet et problem for erhvervsdrivende og beboere landsdelen over.

Martin Lønborg foran en bil, der blev vasket så sent som i fredag. Nu er den dækket til med mågeklatter. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Det er normalt en selvfølge, at bilforhandlere har biler stående ved forretningen, men det er blevet et stort problem for Martin Lønborg i Skive.

Læs også Nu vil kommune mågeplagen til livs

Han er indehaver af Motorgaarden, og han har i flere i år kæmpet for at redde sine bilers lak. De bliver nemlig overdænget med mågeklatter, og klatterne ødelægger lakken.

- Der er ikke et felt på den her bil, som ikke er overskidt. Den blev vasket i fredags, fortæller han blandt andet om en af sine biler og tilføjer:

- Det er en stor belastning, for vi bruger meget tid og penge på det. Så det er en belastning, siger han.

Problem i hele byen

I går fortalte erhvervsdrivende og beboere i Holstebro, at de var godt trætte af fuglene, og de er ikke alene.

I Skive er der blandt andet flere butikker og caféer, der frustreret må kæmpe mod fuglene, og på Facebook fortæller flere brugere også, hvordan fuglene forstyrrer deres hverdag.

Loven siger, at kommunen kun må regulere mågerne på kommunens egne ejendomme. Derfor har de svært ved at komme dem til livs.

- Du kan jo ikke bare stå og skyde dem som i et skydetelt, for at sige det groft. Der er nogle ting, man må lære at leve med, det må vi nok erkende. Men vi ville hjertens gerne have det ned på et noget lavere niveau, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune, Jens Peder Hedevang.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet var der sidste år 100.000 ynglende sølvmågepar i Danmark.

02:40 Luk video