Anholdt for 150 tilfælde af hærværk

43-årig mand fra Holstebro mistænkt for hærværksbølge i Salling og Holstebro.

Politiet har tilsyneladende opklaret de mange tilfælde af hærværk, der den seneste tid har skabt utryghed i Salling og et boligkvarter i Holstebro.

En 43-årig mand fra Holstebro blev torsdag klokken 9.12 anholdt i sagen - han mistænkes for at stå bag 150 tilfælde af hærværk, oplyser vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz fra lokalpolitiet i Skive.

Hærværket er først og fremmest gået ud over biler, der enten er blevet ridset eller punkteret. I et enkelt tilfælde havde hærværket dog også en mere alvorlig karakter, idet en bil fik bremseslangerne skåret over.

Halvdelen af de 150 forhold stammer fra Balling, Hem og Rødding. TV MIDT VEST har tidligere beskrevet, hvordan hærværksbølgen har skabt utryghed i især Balling.

Den anden halvdel stammer fra Holstebro, hvor 49 biler i Ringparken så sent som natten til torsdag fik dækkene skåret op.

Hvordan politiet kom på sporet af den 43-årige, ønsker Morten Bujakewitz ikke at oplyse. Han understreger, at den 43-årige indtil videre kun er mistænkt - ikke sigtet. Manden skal nu afhøres, og derefter tager ordensmagten stilling til, hvd der videre skal ske i sagen.

Politiet understreger i en pressemeddelse, at man meget gerne vil høre fra eventuelle vidner i sagen, ligesom man er interesseret i optagelser fra overvågningskameraer, der kan have fanget hærværksmanden i aktion.

TV MIDTVEST sendte den 6. august dette indslag om hærværksbølgen i Balling:

 

49 biler er natten til torsdag blevet punkteret i Ringparken i Holstebro. Politiet har sigtet den 43-årige gerningsmand.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.