Advarsel: Skive-slagters kød uegnet til menneskeføde

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugere, der har købt svinekød og oksekød fra adressen Ejstrupvej 1 i Spøttrup og fra Toldboden på Ålekistevej i Skive Havn. Kødet er slagtet under stærkt uhygiejniske forhold og uegnet til menneskeføde. (Arkivfoto)

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugere, der har købt svinekød og oksekød fra adressen Ejstrupvej 1, 7860 Spøttrup og fra Toldboden på Ålekistevej i Skive Havn.

Forbrugere, der har købt kød fra adresserne, bør kassere det øjeblikkeligt, da det er uegnet som menneskeføde.

Stærkt uhygiejniske forhold

Kødet er i følge Fødevarestyrelsen håndteret på en ældre landejendom i en lade, hvor der også blev opbevaret smøreolier, og hvor svaler og duer fløj ind og ud. De stærkt uhygiejniske forhold, herunder også manglen på køl og den lovpligtige skadedyrssikring, gør kødet uegnet til menneskeføde.

Yderligere er svinekødet solgt uden den lovpligtige sporbarhed, og noget af det solgte oksekød stammer fra en tyr, som blev nødslagtet med betændelse i dyrets forparti. 

Slagteren er varslet bøder for ulovlig slagtning, ulovligt detailsalg, uhygiejniske forhold samt ukorrekt bortskaffelse af slagteaffald.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.